Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τάρτα με κρέμα πορτοκαλιού και καραμελωμένα πορτοκάλια

Τάρτα με κρέμα πορτοκαλιού και καραμελωμένα πορτοκάλια

Αυτή η νόστιμη τάρτα που μοσχοβολάει πορτοκάλι ενθουσίαζει όποιον την δοκιμάσει, ιδιαίτερα αν τη σερβίρουμε μεκαραμελωμένα πορτοκάλια. Δεν είναι δύσκολο να το φτιάξετε. Κόψτε στη μέση 2 πορτοκάλια και 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ και μετά κόψτε τα κάθετα σε λεπτές φέτες. Βράστε τα για 5 λεπτά και στραγγίστε τα. Πετάξτε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν. Βάλτε στην κατσαρόλα 500 γρ. ζάχαρη και 500 ml νερό, ρίξτε τα πορτοκάλια και βράστε τα μέχρι να πήξει το σιρόπι και να καραμελώσουν . Αφήστε τα να κρυώσουν για να γαρνίρετε την τάρτα.

Υλικά

  • Για τη βάση:
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. κρύο βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό
  • Για την κρέμα:
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 200 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. κορνφλάουρ

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε τη βάση δουλεύοντας με τα χέρια σας αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο. Όταν γίνουν ψίχουλα, ρίξτε τον κρόκο και λίγο νερό για να δέσει η ζύμη. Ανοίξτε την ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, απλώστε τη σε φόρμα 24 εκ. και ψήστε τη για 20 λεπτά στους 180ο C.
  2. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα μπολ και αδειάστε τη στη μισοψημένη βάση. Ψήστε την τάρτα για 25 λεπτά ακόμα.

About Μαρία Νικολοπούλου