Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τέλειες εκδρομές για την Καθαρά Δευτέρα

Τέλειες εκδρομές για την Καθαρά Δευτέρα

Αν είσαι νέος/α και βράζει το αίμα σου, ή απλά έχεις φέτος όρεξη για γκράντε καρναβάλι, όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το προσεχές τριήμερο σου τα έχουμε μαζέψει εδώ. Αν τώρα δεν είσαι ιδιαιτέρως φαν των Καρναβαλιών, και θέλεις απλά να εκμεταλλευτείς το τριήμερο για εκδρομή, συνέχισε να διαβάζεις.

Στα Καλάβρυτα και τα πέριξ τους

Το δύσκολο στα Καλάβρυτα είναι να διαλέξεις τι θες να πρωτοκάνεις: Θέλεις να βολτάρεις στα δρομάκια του κέντρου των Καλαβρύτων, να ανέβεις στον Οδοντωτό για μια από τις ωραιότερες διαδρομές με τραίνο που υπάρχουν στην Ελλάδα, να περπατήσεις μήπως αυτή τη διαδρομή αντί να τη χαζεύεις μέσα από το παράθυρο του τραίνου, να πιάσεις τραπεζάκι για πέστροφα πλάι στα τρεχούμενα νερά στο Πλανητέρο, να δεις τη φαντασμαγορική Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, να οδηγήσεις ως τη γαλήνια Λίμνη Τσιβλού και να στρωθείς για πικνίκ στις όχθες της; Τόσο πολλά πράγματα, που δεν σου φτάνουν τρεις ημέρες –δεν πειράζει, όμως, θα ξανάρθεις έτσι κι αλλιώς.

Στο Γαλαξίδι

Θα ξεκινήσουμε από κάτι εποχικό: Τα Αλευρομουτζουρώματα είναι μια από τις πιο κουλ αποκριάτικες εκδηλώσεις –πολύ πιο διασκεδαστικά από τα κλασικά καρναβάλια, αν μας ρωτάς. Ακόμα, όμως, και παγερά αδιάφορο να σε αφήνει ο αλευροπόλεμος, το Γαλαξίδι είναι πάντα υπέροχο, και ειδικά τώρα που ξεκινά δειλά δειλά να μυρίζει άνοιξη. Εδώ θα κάνεις τέλειες παραθαλάσσιες βόλτες, θα περιπλανηθείς σε κουκλίστικα σοκάκια που τα κορνιζάρουν αρχοντικά, θα πιάσεις τραπέζι για μεσημεριανό ουζάκι και θαλασσινά στη λιακάδα, θα πεταχτείς και μέχρι τους Δελφούς που απέχουν μόνο μισή ώρα οδήγηση από εδώ, να δεις τον εκπληκτικό αρχαιολογικό χώρο.

Στο Λεωνίδιο

Φωλιασμένο κάτω από τα πελώρια βράχια του Πάρνωνα (που του χάρισαν την φήμη του τοπ αναρριχητικού προορισμού στα πέρατα του κόσμου) το Λεωνίδιο είναι, αν μας ρωτάς, ένα από τα ωραιότερα μέρη της Πελοποννήσου. Με τα τσακώνικα αρχοντικά του απλωμένα στα δρομάκια που αγκαλιάζουν τις δυο όχθες του ποταμού του, τα σούπερ κουλ café και τα παραδοσιακά καφενεία του, τα μουσεία που θα σε μάθουν τα πάντα για την ενδιαφέρουσα ιστορία του και την ακόμα πιο ενδιαφέρουσα διάλεκτο που μιλούν ακόμα οι κάτοικοί του, και την θάλασσα σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων, αυτή εδώ η αρκαδική γωνιά τα έχει όλα. Και φυσικά έχει και φοβερή κουζίνα, όλα να τα λέμε, γιατί η μισή χαρά κάθε εκδρομής είναι τα πολύωρα τσιμπούσια.

Στο Πήλιο

Δεν μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα; Δεν εμπιστεύεσαι και τις προγνώσεις για το τι καιρό θα κάνει το τριήμερο, και θες να το ‘χεις δίπορτο, αν βγάλει ήλιο να αράξεις με ουζάκι πλάι στο κύμα, αν έχει συννεφιά να πάρεις τα βουνά να περπατάς σε χωμάτινα μονοπάτια χαζεύοντας καμινάδες να αχνίζουν; Στο Πήλιο θα πας. Εκεί, όπου και αν είσαι, δεν θα βρίσκεσαι ποτέ μακριά ούτε από την θάλασσα ούτε από τις δασωτές βουνοπλαγιές. Και αν δεν ξέρεις ποιο απ’ όλα τα χωριά του να πρωτοδιαλέξεις, εμείς έχουμε να προτείνουμε τον υπέροχο Άγιο Γεώργιο Νηλείας, την αρχοντική Βυζίτσα, τη ρομαντική Τσαγκαράδα, ή τη Ζαγορά αν θέλεις και λίγο νάιτλαϊφ στην εκδρομή σου.

Ορεινή Κορινθία 

Ένας επίγειος παράδεισος μια ανάσα από την Αθήνα

Ονειρεύεστε να απολαύσετε ένα χειμωνιάτικο σαββατοκύριακο στην αγκαλιά της φύσης; Τότε, η περιοχή της ορεινής Κορινθίας είναι σίγουρα ο προορισμός σας. Απλώς, ακολουθήστε την εθνική οδό Αθηνών–Πατρών και μετά από δύο ώρες άνετης οδήγησης το όνειρό σας θα γίνει πραγματικότητα.

Το ταξίδι σας αρχίζει από εδώ: Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, διαλέξτε για ορμητήριό σας ένα κεντρικό σημείο, όπως το Ξυλόκαστρο, τη Στυμφαλία ή τα Τρίκαλα. Η αλπική, σχεδόν, φύση της Ορεινής Κορινθίας, στολισμένη από δύο ορεινές λίμνες και πολλά γραφικά χωριουδάκια, απλώνεται –κατά το μεγαλύτερο μέρος της– στις πλαγιές της ελατόφυτης Ζήρειας (Κυλλήνη), του δεύτερου ψηλότερου βουνού της Πελοποννήσου, μετά τον Ταΰγετο. Τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι:

Στυμφαλία

Τρίκαλα

 Φενεός

Ταξίδια – Τουρισμός κλικ για περισσότερα

 

About Μαρία Νικολοπούλου