Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τέλειο φαγητό με κεφτέδες στο φούρνο και εξαιρετικό ριζότο γεμάτο αρώματα

Τέλειο φαγητό με κεφτέδες στο φούρνο και εξαιρετικό ριζότο γεμάτο αρώματα

Μία συνταγή που όσοι την δοκίμασαν έγινε η αγαπημένη τους !

Υλικά
1200 μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
120 γρ ψωμί χωριάτικο ψίχα (μπαγιάτικο)
1 αυγό
4 ξερά κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. κύμινο
1 μικρή ντομάτα
2 κ.γ. μπέικιν
λίγο λάδι, λίγο κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα μέσα σ’ένα λεκανάκι με μουλιασμενο το ψωμί (Μόνο ψίχα)
και τα ζυμώνουμε καλά
Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια τα πλάθουμε ότι μέγεθος θέλουμε

Τρίβουμε 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Με μία κ.σ.πελτέ ,1/2 κούπα του νες ελαιόλαδο κ 1/2 κούπα νερό .
Ψήνουμε στους 200° στις αντιστάσεις για 2 ώρες περίπου

Ανάλογα με τη κουζίνα σας

Για το ΡΙΖΌΤΟ
150 γρ καλαμπόκι κατεψυγμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης
125 γρ μανιτάρια
300 γρ ρύζι αρμποριο
1 κ.γ. κουρκουμα
1κ.σ. βούτυρο τ.Κερκυρας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για το ΡΙΖΌΤΟ
Σ’ένα κατσαρολάκι Βραζουμε περίπου 900γρ νερό με λίγο αλάτι και 1 κύβο λαχανικών.
Σ’ένα άλλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα άλλα 125 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετουλες ελάχιστο ελαιόλαδο λίγο αλατακι το καλαμπόκι σε σπόρια και τη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες ανακατεύω λίγο στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι αφού πρώτα το έχουμε πλύνει και τα ανακατεύουμε καλά.

Σιγά σιγά Ρίχνουμε το βρασμένο νερό με το κύβο λαχανικών και το μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι .
Προσθέτουμε και μια κοφτή κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο τ.Κερκυρας

About Μαρία Νικολοπούλου