Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τέτοιο Εκμέκ κανταίφι δεν έχετε δοκιμάσει ξανά!

Τέτοιο Εκμέκ κανταίφι δεν έχετε δοκιμάσει ξανά!
Ετούτο το γλυκό, που σε μεγάλα τραπεζώματα, σε γιορτές, πανηγύρια και κάθε λογής οικογενειακές συνάξεις το βάζουμε σε πρώτη ζήτηση, έχει ρίζες τούρκικες και μάλιστα είναι το βαρύ πυροβολικό της τούρκικης κουζίνας.
Εκμέκ στα τούρκικα σημαίνει ψωμί. Και εκμέκ κανταϊφι το γλυκό που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε γιατί συνδυάζει την Ανατολή με το σιρόπι της και μια σαντιγούλα με ευρωπαϊκή προέλευση. Παρ’ όλα αυτά το οικειοποιήθήκαμε και λίγο-πολύ του αλλάξαμε τον αδόξαστο αφού προσαρμόσαμε προς το ελληνικότερο τα υλικά του. Πού να τρέχεις τώρα να βρεις βουβαλίσιο γάλα για την απαλή βελουδένια κρέμα πατισερί και παχιά καϊμάκια; Μια χαρά την κάνει τη δουλίτσα του και το ελαφρύ αγελαδινό και η φυτική κρέμα.

38928893 661291207589375 5938853457174724608 n 1

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε 1 πακέτο κανταΐφι στο ταψί,το ανοίγουμε καλά και ρίχνουμε πάνω του 250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο το ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε για ψήσιμο μέχρι να κοκκινίσει στους 180 βαθμούς.
Κάνουμε και.μια κρέμα με 1 κιλό γάλα,8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,3 κρόκους αυγών,4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 βανίλια.

Δείτε επίσης:

Ρεβανί με κρέμα, το γλυκό της Πόλης

Κάνουμε και ενα ΣΙΡΟΠΙ:
2 ΦΛΥΝΤΖΑΝΙΑ τσαγιού ζάχαρη, 2 ΦΛΥΝΤΖΑΝΙΑ τσαγιού νερό,μισό χυμό ενός λεμονιού βράσιμο 4 λεπτά!!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε στο ταψί, η σε άλλο σκεύος μας το μισό κανταΐφι το σιροπιάζομαι με το μισο σιρόπι (Αντίθετα κρύο το ένα ζεστό το άλλο) Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην κρέμα.το υπόλοιπο κανταΐφι σιρόπιασμα ξανά.
Οπότε εάν θέλουμε κάνουμε και ένα γλάσο με 2 ΦΛΥΤΖΆΝΙΑ άχνη ζάχαρη με λίγο νερό και το τοποθετούμε απάνω.
Η κρέμα,η σαντιγί και φυσικά διακόσμηση μπόλικο καρύδι,αμύγδαλο!!

foyrnoi 2

Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία… τα καλύτερα

xrysessyntages.gr

About Μαρία Νικολοπούλου