Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ταξιδεύουμε Ιταλία και φτιάχνουμε φοκάτσια πατάτας με ελιές

Ταξιδεύουμε Ιταλία και φτιάχνουμε φοκάτσια πατάτας με ελιές

Η Ιταλική Φοκάτσια, θα μπορούσε να είναι και η μαμά της πίτσας. Ένα νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του ψωμί, που συναντάμε σε όλη την Ιταλία, αν και κάποιοι λένε ότι το έφτιαξαν πρώτοι οι Αρχαίοι Έλληνες. Κάθε φορά που το φτιάχνω, δεν προλαβαίνει να φτάσει στο τραπέζι και να συνοδέψει το φαγητό μας, αφού το τρώμε όσο είναι ζεστό. Δοκιμάστε το και με άλλα αρωματικά ή μπερδέψτε στη ζύμη του ελιές ή λαχανικά.

Υλικά:

200 γραμμάρια πατάτες με φλούδα

500 γραμμάρια αλεύρι

25 γραμμάρια μαγιά

Ελιές σε άλμη

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τις πατάτες με τη φλούδα και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τη μαγιά και ανακατεύουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική.

Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 ώρες. Όταν περάσει η ώρα απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί, την πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλα ώστε να κάνουμε βαθουλώματα, ρίχνουμε από πάνω τις ελιές και ψήνουμε στους 200 ° C για 15-20 λεπτά.

ΠΗΓΗ

About Μαρία Νικολοπούλου