Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ – ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ:

Τα έπιπλα του σπιτιού είναι η προσωπικότητα που έχει το σπίτι μας και αντικατοπτρίζουν το γούστο μας. elegant-decor-in-the-dining-room-with-rustic-furniture-2-655

O χώρος που περνάμε μεγάλο μέρος της ζωής μας  περισσότερο από κάθε άλλο πρέπει να είναι ο καθρέφτης του <εμείς>. Η επίπλωση στο  σπίτι είναι σύνηθες να είναι πιο εναρμονισμένη με την κοινή γνώμη λόγω του ότι είναι εκτεθειμένα σε πολύ κόσμο και στον περίγυρο μας.  Στο σπίτι μας  όμως δεν θα ήταν λογικό να μας επιβάλουν οι άλλοι τι θα κάνουμε στον προσωπικό μας χώρο και πολύ περισσότερο όταν ο χώρος αυτός φιλοξενεί τις πιο έντονες στιγμές μας.  Η επίπλωσή του  πρέπει να έχει το στυλ που έχουμε επιλέξει από την αρχή αφού έχουμε βεβαίως συμβουλευτεί και από τα καταστήματα που έχουμε επιλέξει να αγοράσουμε τα έπιπλά μας που με την εμπειρία αλλά και τις γνώσεις τους στην διακόσμηση, πάντα  έχουν κάποια συμβουλή να μας δώσουν για κάποια  χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα που θα διαμορφώσουν τον χώρο μας.

Εμείς επισκεφθήκαμε τα πιο γνωστά καταστήματα επίπλων της Κορινθίας και δείτε μερικές από τις συμβουλές που μας έδωσαν: 12791101_1146846768668530_8468055523388757765_n

Το χρωματολόγιο που υπάρχει είναι τεράστιο και ξεπερνά τις 200 αποχρώσεις ξύλου. Μία συμβουλή για την επιλογή των χρωμάτων στα έπιπλα είναι να αποφύγουμε χρώματα που μπορεί να μας κουράσουν με το πέρασμα των χρόνων.

Μία ακόμη βασική παράμετρος που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι οι διαστάσεις των επίπλων. Λόγω του ότι πλέον πολλά καινούργια διαμερίσματα διαθέτουν ιδιαίτερα μικρούς χώρους, πρέπει πριν καταλήξετε στην επιλογή επίπλων να  γνωρίζετε ποιες είναι οι  διαστάσεις του χώρου που θέλετε να επιπλώσετε.

 Σημαντικό ρόλο παίζουν:

α) η θέση των καλοριφέρ (μιας και τα έπιπλα για λόγους αντοχής και διάβρωσης δε θα πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση μικρότερη των 20 εκ. από τα σώματα),

β) η θέση, ο τύπος (ανοιγόμενα, συρόμενα) των παραθύρων και των μπαλκονόπορτων

γ) η θέση και το άνοιγμα της πόρτας του δωματίου,
δ) Σε κάθε  περίπτωση θα πρέπει να έχουμε σαν βασική αρχή τη δημιουργία χρωματικής αρμονίας με τον υπόλοιπο χώρο.  Π.χ.

Αποτέλεσμα εικόνας για επιπλα τι πρεπει να γνωριζουμε

Αποφασίζουμε τι χρώμα θα έχει ο χώρος που θα τοποθετηθεί το σαλόνι μας και ποιο θα είναι το επίκεντρο.  Αν θα είναι το σαλόνι και διαθέτουμε μεγάλο χώρο τότε πρέπει να διαλέξουμε κάτι εντυπωσιακό και μεγάλο και τα χρώματα του χώρου θα μπορούσαν να είναι πιο επιθετικά (κόκκινο,μπλέ,κίτρινο ,γκρι,κ.α) διαθέτουμε μικρό χώρο; τότε θα πρέπει να διαλέξουμε πιο ουδέτερα χρώματα για να μη δείχνει μικρός ο χώρος του σαλονιού.

12107228_942531672479823_876987280430890455_n

ε) Επιλογή κουρτίνας

Η επιλογή κουρτίνας είναι ένα θέμα που πρέπει να προσέχουμε σοβαρά, πρέπει να λάβουμε υπόψη την χρωματική αρμονία του χώρου αλλά και την χωρητική αρμονία αυτού.

στ) Τελευταίες παρεμβάσεις διακόσμησης.

Αφού έχουμε δημιουργήσει τον χώρο  που θέλαμε, μπορούμε να τοποθετήσουμε διακοσμητικά πάντα στο ίδιο ύφος με την υπόλοιπη διακόσμηση. Όμορφα φωτιστικά, μεγάλα πορτατίφ,  πίνακες, μαξιλάρια και πολλά άλλα που θα βάλουν το κερασάκι στην τούρτα.

5

Μικρό μυστικό:

Όταν έχετε την διάθεση να βάλετε κάποιο έπιπλο σύνθετου αλλά δεν έχετε αρκετά τετραγωνικά για να το κάνετε, μπορείτε να αγοράσετε ένα  τραπεζάκι στο στυλ της υπόλοιπης επίπλωσης του σαλονιού και να τοποθετήσετε ράφια από πάνω ώστε να διαμορφώσετε το δικό σας σύνθετο σύμφωνα με τις ανάγκες του σπιτιού σας!

 

Ό,τι και να αποφασίσετε, μην ξεχνάτε ότι δεν χρειάζεται να πάτε στην Αθήνα ή να χαθείτε στο διαδίκτυο (το οποίο ενέχει τον κίνδυνο πάντα να μην έχετε πραγματική εικόνα του αντικειμένου που επιλέξατε).

%ce%b7%ce%bb

Στα καταστήματα επίπλων του Νομού μας θα βρείτε μοναδικά έπιπλα αλλά και διακοσμητικά είδη με στυλ και λειτουργικότητα για να φτιάξετε το σπίτι σας όπως το ονειρευτήκατε… ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά, σε προσιτές πάντα τιμές, μοντέρνα ή κλασικά σχέδια που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο δύσκολους.  Αφού έχετε οργανώσει τον χώρο σας, την δομή και το στήσιμο των επίπλων,  μπορείτε να ξεκινήσετε την βόλτα σας στις εκθέσεις επίπλων της Κορινθίας που σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει….

EZ DESIGN – Ελένη Ζουγανέλη

GILAS SHOP

IMPERIAL STROM

IRVEN- ΔΑΣΛΗΣ Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Studio Canape AEBE Gkotsis interios Design

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ Μ.ΑΓΓΕΛΟΣ

Κεφερλής Αναστάσιος & Υιοί Ο.Ε.

About Μαρία Νικολοπούλου