Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα ιχθυοπωλεία της Κορίνθου δίνουν τις καλύτερες συνταγές για ψαρόσουπα

Τα ιχθυοπωλεία της Κορίνθου δίνουν τις καλύτερες συνταγές για ψαρόσουπα

Τα ιχθυοπωλεία  της Κορίνθου μας έδωσαν συνταγές για τις καλύτερες ψαρόσουπες που υπάρχουν

Πως μπορούμε να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη και οικονομική ψαρόσουπα;

Τα ψάρια του Κορινθιακού είναι τα φθηνότερα και νοστιμότερα της αγοράς κατά κοινή ομολογία.
Σας προτείνουμε σήμερα μια θρεπτική και απολαυστική ψαρόσουπα. τις κρύες μέρες που πρόωρα βιώνουμε .
Λίγες μικρές φρέσκες γαρίδες , (η τιμή τους είναι οικονομική) θα μας βοηθήσουν να έχουμε την πιο γευστική και μυρωδάτη ψαρόσουπα. Θα κάνουμε μια ανάμειξη φρέσκου  μπακαλιάρου με  σκορπίνες ή άλλα πετρόψαρα… . Και βέβαια οι λίγες φρέσκες μικρές γαρίδες θα μας δώσουν τον τέλειο νοστιμότατο ζωμό για να δημιουργήσουμε τη σούπα μας.
Υλικά :
6-8 μεγάλες γαρίδες ή ½ κιλό μικρές γαρίδες (είναι πολύ οικονομικές και θα μας δώσουν νόστιμο ζωμό αφού τα ψάρια μας είναι κατεψυγμένα),
2 σκορπίνες
2 μπακαλιαριάρους
2 κρεμμύδια ξερά ( το ένα ολόκληρο, το άλλο ψιλοκομμένο),
4 καρότα ολόκληρο (τα δύο ολόκληρα, τα άλλα δύο κομμένα σε ροδέλες μέτριες),
σέλερι ( κλωνάρια και φύλλα),
1 πράσο ψιλοκομμένο,
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά),
αλάτι χοντρό,
κόκκους πιπέρι,
50 ml ούζο,
½ ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό,
ελαιόλαδο κατά προτίμηση Κορινθίας,
3-4 πατάτες μέτριες κομμένες σε κομμάτια,
σαφράν ή κουρκουμά,
λίγο τζίντζερ,
άσπρο πιπέρι,
2 λεμόνια (τον χυμό)
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε στα δύο . Τα βάζουμε σε μια πιατέλα τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι , ρίχνουμε ελάχιστο πιπέρι, μισό λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο..Τα αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα κελύφη τους και ρίχνουμε 2-3 κ. σ ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ Προσθέτουμε τα 2 ολόκληρα καρότα, το ένα κρεμμύδι ολόκληρο, 2-3 κλωνάρια σέλερι και τοποθετούμε μέσα και τα ψάρια μας (όχι τις γαρίδες) Δεν αλατίζουμε… έχουμε αλατίσει τα ψάρια Ρίχνουμε τόσο νερό όσο να σκεπάζει τα ψάρια μας. Βράζουμε περίπου για μισή ώρα να βράσουν τα ψάρια μας. Σουρώνουμε το ζωμό και κρατάτε τα ψάρια, , τον ζωμό, το κρεμμύδι και τα καρότα. Μεταφέρουμε τα ψάρια σε μια πιατέλα και αφαιρούμε τα κόκκαλα.  Τα αφήνουμε στην άκρη Βάζουμε στο multi τα 2 καρότα και το κρεμμύδι που έβρασαν με τα ψάρια μας και ρίχνουμε 2 κουτάλες ζωμό.  Τα αλέθουμε. Θα τα ρίξουμε στη ψαρόσουπα στο τέλος. Πλένουμε καθαρά την κατσαρόλα μας και βάζουμε μέσα 4-5 κ. σ. ελαιόλαδο , το άλλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πράσο, τα 2 καρότα σε ροδέλες , τις πατάτες, το σέλερι ψιλοκομμένο, την πιπερίτσα τσίλι, λίγο αλάτι (είχαμε αλατίσει και τα ψάρια) , πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10 -15 λεπτά). Ρίχνουμε και το τζίντζερ Σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε το ζωμό που κρατήσαμε, και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε το σαφράν ή τον κουρκουμά, το περιεχόμενο από το multi που αλέσαμε και αφήνουμε άλλα 5-6 λεπτά να βράσουν. 3 λεπτά πριν κατεβάσουμε την ψαρόσουπα ρίχνουμε τα ψάρια μας και τις γαρίδες. Δεν θέλουν πάνω από 2-3 λεπτά βράσιμο. Προσθέτουμε λεμόνι και η ψαρόσουπα μας είναι έτοιμη.
 
Καλή επιτυχία.

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. – ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

About Μαρία Νικολοπούλου