Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

“Τα λεφτά σε διοικητήρια, “Άρτον και θεάματα” … και ο καρκίνος στο ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου παραμονεύει

“Τα λεφτά σε διοικητήρια, “Άρτον και θεάματα” … και ο καρκίνος στο ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου παραμονεύει

Eνα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η διαχείριση και εναπόθεση των απορριμμάτων.

Οι χωματερές λειτουργούν παρανόμως με τις ευλογίες του Κράτους  της Περιφέρειας και των Δήμων. Εδώ έρχεται η ΕΕ  και επιβάλλει μεγάλα πρόστιμα στη χώρα που τα πληρώνουν πάντα οι αγαπημένοι   ψηφοφόροι.

Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζει σε βαθμό “κακουργήματος” και η Κορινθία,κανένας δήμος δεν διαθέτει νόμιμο τόπο  εναπόθεση απορριμμάτων.

Σε ωρολογιακή βόμβα εξελίσσεται το ζήτημα των απορριμάτων στην Κόρινθο καθώς η διάρκεια ζωής της χωματερής  του Χιλιομοδίου έχει τελειώσει εδώ και χρόνια με τεράστιες συνέπειες στην καθημερινότητα, την υγεία,  αλλά και την εικόνα του δήμου.

Λόγω της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και της ανύπαρκτης εποπτείας του χώρου, έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές από την ανάφλεξη απορριμμάτων, που μπορεί να έχουν οδυνηρές συνέπειες για το περιβάλλον και την ασφάλεια των κατοίκων.

Παρά τις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των κατοίκων, κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος αρνούνται να πάρουν μέτρα για την παύση της λειτουργίας της ανοιχτής χωματερής στο Χιλιομόδι  να προστατεύσουν το περιβάλλον και την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη «σε δύο χρόνια θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αυτή η περιφέρεια σε δύο χρόνια θα διαχειρίζεται τα απόβλητά της υποδειγματικά, με σύγχρονο τρόπο και υποδομές».

Δυο χρόνια κ.Νίκα και κ. Νανόπουλε τα σκουπίδια της Κορίνθου που θα πηγαίνουν ? το Χιλιομόδι φράκαρε και εσείς ασχολείστε με”Αρτον και θεάματα”  συνεχίζεται  να προσφέρεται εφήμερες απολαύσεις με σκοπό να αποσπάσετε την προσοχή από φλέγοντα ζητήματα και να την μεταφέρεται  αλλού… η μπάλα στην εξέδρα που λέμε λαικά.

Ήρθε ο κ. Νίκας στην Κόρινθο και δεν μπήκε στο κόπο να πάει να δει το χάλι της χωματερής στο Χιλιομόδι το μόνο που μας είπε ότι αν δεν γίνει το διοικητήριο στη Ποσειδωνία θα χάσουμε το οικόπεδο,κουβέντα για την υγεία μας  και το περιβάλλον που χάνουμε καθημερινά.

Ομως κ. Περιφερειάρχα 8 χρόνια οι Κορίνθιοι αλλα και οι Πελοποννήσιοι περιμένουν  ποτε θα ξεκινήσουν τα έργα για την απομάκρυνση των σκουπιδιών, πριν ενα  μήνα και κάτι μέρες υπογράψατε αλλά “γκασμαδιά” δεν έχει πέσει ακόμα…γιατί?

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους κατοίκους του Χιλιομοδίου. Αυτό είναι αναμφίβολο. Και όλος ο δήμος Κορινθίων χρωστά πολλά στην ανοχή τους.

Η δημοτική αρχή οφείλει να βρει λύση στο πρόβλημα, για την περίπτωση κατά την οποία ο περιφερειακός σχεδιασμός δεν θα προχωρήσει  άμεσα ως φαίνεται.

  Στο δια ταύτα ο καθένας πολιτικός όμως πρέπει να αναλαμβάνει και την ευθύνη των επιλογών του  εξάλλου κρίνεται γι’ αυτές από τον λαό. 

Ν.Ν.

About Μαρία Νικολοπούλου