Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα Πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν γίνονται μία υπέροχη και θρεπτική αυγοσαλάτα

Τα Πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν γίνονται μία υπέροχη και θρεπτική αυγοσαλάτα

Τα Πασχαλινά αυγά αλλά και αυτά που έβρασες αλλά δεν έφαγες είναι ιδανικά και έτοιμα να γίνουν μία θρεπτική αυγοσαλάτα. Η σαλάτα αυτή είναι τέλεια για σάντουιτς, άλειμμα στα κρακεράκια και τις φρυγανιές και συνοδευτικό με το φαγητό. Επιπλέον είναι γεμάτη πρωτεΐνη! Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστείς:

  • 6 σφιχτά βρασμένα αυγά
  • 1 κουταλιά άπαχο γιαούρτι
  • 2 κουταλιές μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο πιπέρι και αλάτι

Αφού καθαρίσουμε τα αυγά χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ μαζί με το άπαχο γιαούρτι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα ασπράδια και το μαϊντανό. Τα ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Η σαλάτα είναι έτοιμη!

Δείτε επίσης!

Αυγοσαλάτα | Υλικά:

 

  • 12 βραστά αυγά
  • 1 μικρό βαζάκι κάπαρη
  • 280 γρ.μαγιονέζα
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 2-3 κουτ.σ. κέτσαπ
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. ουίσκυ (προαιρετικά) 

     

Εκτέλεση

 

  • Σε ένα μπολ φτιάχνουμε την σάλτσα αναμειγνύοντας την μαγιονέζα, το γιαούρτι, την μουστάρδα και την κέτσαπ (και το ουίσκυ αν θέλετε).
  • Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε τα αυγά σε τέταρτα. Ρίχνουμε την κάπαρη αφού την στραγγίξουμε από το νερό που έχει στο βαζάκι.
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα που έχουμε φτιάξει, κι αν θέλουμε διακοσμούμε με μερικές καπαρίτσες.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο και ανακατεύουμε την ώρα του σερβιρίσματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 8 πράσα
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη -σε χοντρά σχετικά κομμάτια
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το λευκό μέρος από τα πράσσα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα πράσα, την φέτα, το γιαούρτι, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αφήνουμε για περίπου μία ώρα στο ψυγείο, έχοντας καλύψει το μπωλ με μεμβράνη.

About Μαρία Νικολοπούλου