Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα πιο αφράτα σουτζουκάκια που έχετε δοκιμάσει!

Τα πιο αφράτα σουτζουκάκια που έχετε δοκιμάσει!

Μία συνταγή βασισμένη στην παραδοσιακή σμυρναίικη κουζίνα με σύγχρονες πινελιές . Την βρήκα στο διαδίκτυο και αφού λοιπόν με συμβούλεψε να βρέχω τις παλάμες μου με κόκκινο κρασί την ώρα που πλάθω τα σουτζουκάκια. την δοκίμασα και σας την παρουσιάζω ανεπιφύλακτα.

Υλικά για τα σουτζουκάκια
1. 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, από λάπα
2.100 γρ. ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές
3.1 κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί
4.¼ κ.γ. σόδα μαγειρικής
5.1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
6.2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
7.3 κ.σ. ελαιόλαδο
8.Αλάτι
9.Πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

1.800 γρ.ντομάτα κονσκασέ
2.50 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
3.1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
4.1 κ.γ. ντοματοπελτέ
5.2 μπαχάρια
6.Ζάχαρη (προαιρετικά)
7.Αλάτι
8.Πιπέρι

kr

Tα καλύτερα Κρεοπωλεία

 

1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ και πλάθουμε με τα χέρια μας.

2. Σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει ο κιμάς.

3. Μόλις σφίξει ο κιμάς πλάθουμε σουτζουκάκια.

4. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και ψήνουμε τα σουτζουκάκια μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα σε όλη τους την επιφάνεια .

5. Μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια από το τηγάνι σε ένα πιάτο.

6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.

7. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για πέντε λεπτά ακόμα ώσπου να μαγειρευτούν μέχρι μέσα και να έχει δέσει η σάλτσα.

8. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Μία συμβουλή από την θεία μου την “Σμυρνιά”  όπως την αποκαλούσαμε  , λοιπόν με συμβούλεψε να βρέχω τις παλάμες μου με κόκκινο κρασί την ώρα που πλάθω τα σουτζουκάκια.

stronoumetrapezi.gr

About Μαρία Νικολοπούλου