Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα τραπεζικά “κοράκια ” έσπασαν την πόρτα και πέταξαν γυναίκα συνταξιούχο δημοσιογράφο – Κίνημα αλληλεγγύης από τους πολίτες

Τα τραπεζικά “κοράκια ”  έσπασαν την πόρτα και  πέταξαν γυναίκα  συνταξιούχο δημοσιογράφο – Κίνημα αλληλεγγύης από τους πολίτες
Η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού έχει δώσει σκληρό αγώνα να κρατήσει το σπίτι της, το οποίο ωστόσο πληστειριάζεται τελικά για 15.000 ευρώ.

Σκληρές και απάνθρωπες στιγμές ζει η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού, η οποία χάνει το σπίτι της λόγω χρέους στην τράπεζα.

Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα χάνει και επίσημα τη μοναδική της οικία για χρέος 15.000 ευρώ σε πιστωτική κάρτα, καθώς αστυνομικοί με κλητήρα μετέβησαν στο σπίτι της και έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι.

Η ίδια, μάλιστα, καταγγέλλει πως «τη διέλυσαν», αλλά και πως ο κλητήρας την χτύπησε στο χέρι.

Οι αστυνομικοί τής έδωσαν μόλις λίγα ρούχα, τις δύο γάτες της και τον υπολογιστή της, με την Ιωάννα Κολοβού να μένει πλέον άστεγη.

UPD: Σημειώνεται πως προσωρινά σταμάτησε εντέλει η διαδικασία έξωσης της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, καθώς στο σημείο βρέθηκαν πολίτες, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη,  του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη και του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη 

Η ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού 

Σε ανακοίνωση του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, δηλώνει ότι  θα σταθεί αρωγός στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση:

«Εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού, που έχασε το μοναδικό της σπίτι για οφειλή ύψους 15.000 ευρώ!
Η συνάδελφος είναι μία από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, που έχουν περιέλθει σε τρομερά δεινή θέση την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που χτύπησε ανελέητα όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της ανεργίας και της ανέχειας, που ξεκίνησαν με το κλείσιμο εφημερίδων ήδη πριν το 2009, τώρα κορυφώνονται, με τους πλειστηριασμούς των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων για χρέη, επειδή οι οφειλέτες έχουν πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση».

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (…). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό» δηλώνει η ίδια, ενώ καταγγέλλει πως κάποιος τη χτύπησε «πολύ δυνατά στο χέρι». Λίγο πριν την εισβολή, η δημοσιογράφος είχε αναρτήσει στην προσωπική της σελίδα στο FB φωτογραφία με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το σπίτι της.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε  συγκέντρωση  στην Αβύδου 146 στου Ζωγράφου.

Mε πορεία στους δρόμους της περιοχής του Ζωγράφου ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση πολιτών έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, εκεί που το πρωί της Δευτέρας, δικαστικός επιμελητής και αστυνομία έσπασαν την πόρτα για να της κάνουν έξωση.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα Ιλίσια για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στη δημοσιογράφο. «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, πάντα θα είναι το όπλο μας.», δήλωσε η Ιωάννα Κολοβού.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζών, εξώσεις στις βίλες των αφεντικών», είναι ένα από τα συνθήματα που ακούγονται από τους συγκεντρωμένους.

 

Δείτε  φωτογραφίες:

 

 

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση αναφέρει:

«Αυτή την ώρα στην Αβύδου 146 στου Ζωγράφου επιχειρείται έξωση σε συνάνθρωπο μας από την αστυνομία και δικαστικό επιμελητή. Με άθλιο τραμπούκικο τρόπο 5:30 τα χαράματα έσπασαν την πόρτα στην χαμηλοσυνταξιούχο για να την πετάξουν στον δρόμο. Τα κοράκια επιτίθενται με την στήριξη της κυβέρνησης και με όπλο τους άθλιους ντροπιαστικούς νόμους που ψήφισαν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Το Εργατικό λαϊκό κίνημα δεν θα επιτρέψει να κυριαρχήσει η ζούγκλα της αγοράς τους. Κάτω τα χέρια από του λαού το βιός. Όλοι όσοι μπορούν να πάνε τώρα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στου Ζωγράφου. Συγκέντρωση στις 4:30μ.μ. στην Αβύδου 146 στου Ζωγράφου.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.»

 

 

 

Ν. Ηλιόπουλος: «Μία κυβέρνηση, της οποίας τα μέλη χρωστούν 12 εκατ., αφήνει πολίτη να χάσει το σπίτι του για 15.000 ευρώ»

Για μία κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, την ίδια στιγμή που αφήνει έναν πολίτη να χάσει το σπίτι του για χρέος 15.000 ευρώ, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «DION TV».«Σήμερα το πρωί ΕΚΑΜ και αστυνομία μπήκαν στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού. Προκαλεί οργή να βλέπει κανείς αστυνομικούς να σπάνε την πόρτα του σπιτιού ενός πολίτη που χάνει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής για χρέος 15.000 ευρώ στην τράπεζα», σημείωσε.

«Μία κυβέρνηση της οποίας τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου χρωστούν πάνω από 12 εκατ. ευρώ, μία κυβέρνηση που έχει Πάτσηδες για να παίρνουν τα σπίτια του κόσμου, είναι η ίδια κυβέρνηση που ψήφισε έναν πτωχευτικό με βάση τον οποίον για πρώτη φορά φέτος έχουμε 44.000 πλειστηριασμούς και οι πολίτες πτωχεύουν σαν να είναι εταιρείες, ένας πτωχευτικός που διογκώνει τη φτώχεια», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αυτό κάνει και ο προϋπολογισμός που καταθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια, δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, αλλά στηρίζει τους λίγους και ισχυρούς, αυτούς από τους οποίους εξαρτάται ο κ. Μητσοτάκης», πρόσθεσε.

 ΜέΡΑ25: Με την έξωση της δημοσιογράφου Ιω. Κολοβού ζήσαμε «σκηνές από τις σκοτεινότερες δυστοπίες που χτίσανε τα αυταρχικότερα των καθεστώτων»

“Το σπάσιμο της πόρτας σου ξημερώματα. Η εισβολή πάνοπλων αστυνομικών στο σπίτι σου. Το να σε πετάνε με τη βία έξω απ’ το σπίτι σου μη αφήνοντάς σε να πάρεις ούτε τα προσωπικά σου αντικείμενα, με την αστυνομία σε ρόλο ιδιωτικού σεκιούριτι των κερδοσκοπικών funds”, αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του για την έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

“Σκηνές από τις σκοτεινότερες δυστοπίες που χτίσανε τα αυταρχικότερα των καθεστώτων, θα είναι το παρόν και το μέλλον για μεγάλο μέρος της κοινωνίας που καταδικάζεται στον καφκικό εφιάλτη να έχει κεφαλαιοποιήσει με το υστέρημά της τις καταχρεωμένες Τράπεζες, για να τους παίρνουν αυτές μετά το σπίτι πουλώντας τα χρέη τους σε κόκκινα funds.  Σήμερα συνέβη στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού. Στο πλευρό της Ιωάννας βρέθηκε πλήθος κόσμου, μέλη του ΜέΡΑ25 και ο βουλευτής του κόμματος Κρίτων Αρσένης. Δεν μπορεί, όμως, η μοίρα των ανθρώπων να επαφίεται στην ετοιμότητα των αλληλέγγυων”, σημειώνει, επισημαίνοντας πως “το ΜέΡΑ25 από το 2019 θέτει μετ’ επιτάσεως το ζήτημα των κόκκινων δανείων προτείνοντας την δημιουργία δημόσιας εταιρείας διαχείρισης με έναν μηχανισμό που θα προστατεύει αποτελεσματικά τα σπίτια και τα μαγαζιά του κόσμου και καταγγέλλοντας τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ που θέσπισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ιδιώνυμο έναντι όσων αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, όσο και της ΝΔ που θέσπισε τον “Ηρακλή” με 23 δισ. εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου”.

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου