Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα 3 καλά φουρνάρικα της Κορινθίας με παραδοσιακό ψωμί

Τα 3 καλά φουρνάρικα της Κορινθίας με παραδοσιακό ψωμί

Τα 3 καλά φουρνάρικα της Κορινθίας που ψήνουν καλό παραδοσιακό ψωμί

Aν κάτι ανθεί όσο ποτέ στα χρόνια μας, αυτό είναι τα φουρνάρικα ,που ανοίγουν σαν τα μανιτάρια, τυχαίο που διαχρονικά το ψωμί-το ξεροκόμματο-η μια μπουκιά ψωμάκι ταυτίζονται με τον λαό ;   Το πιο δυσοίωνο, όμως, είναι πως ο κόσμος δεν ξέρει πια να ξεχωρίσει το καλό ψωμί, καθώς σπάνια γνωρίζει πως πίσω από την φρέσκια φρατζόλα που ψωνίζει στην προθήκη, δεν κρύβεται το εργαστήρι και ο ιδρώτας του αρτοποιού αλλά μια ζύμη κατεψυγμένη προψημμένη και αφυδατωμένη που πηγαίνει κατευθείαν από την κατάψυξη στο φούρνο.

Όσο περισσότεροι φούρνοι ανοίγουν, τόσο χάνεται το επάγγελμα του φούρναρη. Που θα ψάξει μόνος το αλεύρι του, που θα το αναπιάσει με τη δική του συνταγή, που θα το ψήσει με την πείρα του.

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, το ψωμί μας έχει τη γεύση της ομοιομορφίας. Από την ψίχα του απουσιάζει η ψυχή και το χέρι της νοικοκυράς, η προσωπικότητα, αλλά κάπου δίπλα σου θα βρεις και το «καλό» που έχω αναζητήσει για σένα .

Ένας λοιπόν από τους πρωταγωνιστές της διατροφής μας, το ψωμί υπάρχει στην καθημερινότητά μας με διάφορες μορφές: είτε ως ψωμί του τοστ, είτε ως bagel, είτε ως το ψωμί που αγοράζουμε από τον φούρνο κ.ο.κ. Κάθε φορά που τρώμε λίγο ψωμί έχουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε τη διατροφή μας, αρκεί να είμαστε ενημερωμένοι και να ξέρουμε ποιο να διαλέξουμε. Τι πρέπει, λοιπόν, να έχετε υπόψη όταν αγοράζετε ψωμί κάθε είδους, ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή;

Επιλέγετε το πραγματικό ψωμί ολικής άλεσης
Δεν αρκεί να είναι μόνο «μαύρο». Πρέπει να ελέγξετε τα συστατικά του και να δείτε το πρώτο. Αν αναγράφει πρώτο στα συστατικά του το αλεύρι ολικής άλεσης μπορείτε να το προτιμήσετε, αν όμως το πρώτο συστατικό του είναι το άσπρο αλεύρι και η ολική άλεση ακολουθεί, σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή του κυρίως άσπρο αλεύρι. Αν πρόκειται για ψωμί από το φούρνο, θα πρέπει να εμπιστεύεστε τον αρτοποιό που το παρασκευάζει.

Προτιμήστε αυτά που αναγράφουν ψωμί 100% ολικής άλεσης
Ετικέτες τύπου «ολικής άλεση» ή «με αλεύρι ολικής άλεσης» δεν αρκούν. Αναζητήστε ψωμιά που αναγράφουν 100% ολικής άλεσης και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο, καθώς αυτό είναι το ψωμί που έχει φυσικά χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, δεν περιέχει χοληστερόλη, προσφέρει πλούσιες φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, ανθεκτικό άμυλο, μέταλλα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά. Όλα αυτά τα θρεπτικά στοιχεία σας προστατεύουν ενάντια σε καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά, διαβήτη, παχυσαρκία και κάποια είδη καρκίνου.

Προσοχή στο νάτριο
Τα περισσότερα προϊόντα ψωμιού περιέχουν αρκετό νάτριο, το οποίο προστίθεται για τον έλεγχο της μαγιάς, αλλά και για γεύση. Αν καταναλώνετε 3 μερίδες ψωμί ολικής άλεσης, με κάθε φέτα να φτάνει μέχρι και 200mg νατρίου, σημαίνει ότι μόνο από το ψωμί σας καταναλώνετε 600mg νατρίου, δηλαδή περίπου το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Και πάλι, λοιπόν, θα πρέπει να ελέγξετε ετικέτες και να επιλέξετε ψωμιά με το χαμηλότερο δυνατό νάτριο ή να μιλήσετε με τον φούρναρη της γειτονιάς σας για να σας κατευθύνει αναλόγως όσον αφορά το νάτριο.

Ψάξτε για ιδιαίτερα χαρακτηριστικά
Εκτός από το να είναι το ψωμί σας 100% ολικής άλεσης και να έχει χαμηλό ποσοστό σε νάτριο, μπορείτε να αναζητήσετε και άλλα υγιεινά χαρακτηριστικά, όπως π.χ. το ψωμί να είναι παρασκευασμένο από βιολογικό προζύμι και να έχει σιτάρι και άλλες πρώτες ύλες που έχουν παραχθεί χωρίς τη χρήση χημικών και συνθετικών λιπασμάτων, να χρησιμοποιεί φιλτραρισμένο νερό που σημαίνει αποφυγή βλαβερών ουσιών και βαρέων μετάλλων, να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, να περιέχει ωμέγα-3 κ.ο.κ. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα τα βρείτε κυρίως σε συσκευασμένα ψωμιά, τα οποία αναγράφουν τα χαρακτηριστικά τους στις ετικέτες τους. Δοκιμάστε, επίσης, ψωμί από αλεύρι σπέλτα ολικής άλεσης, που διαλύεται εύκολα στο νερό και βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να απορροφήσει πιο εύκολα τα θρεπτικά του στοιχεία, ενώ περιέχει μυκοπολυσακχαρίτες, οι οποίοι συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Δοκιμάστε ψωμί χωρίς γλουτένη
Κάποιοι άνθρωποι είναι σίγουρα πιο ευαίσθητοι από άλλους, έρευνες, όμως, έχουν δείξει ότι ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει ευαισθησία, η γλουτένη μπορεί να παρουσιάσει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο μικροβίωμα του εντέρου. Δοκιμάστε, λοιπόν, ψωμί χωρίς γλουτένη που θα βρείτε στο εμπόριο, για να δείτε αν θα παρατηρήσετε βελτιώσεις στη γενικότερη υγεία σας.

Στο webkoribthos.gr ψάξαμε και σας βρήκαμε τα καλύτερα στην Κορινθία και σας τα παρουσιάζουμε :

Σε αυτά τα ζαχαροπλαστεία, όπου οι συνταγές περνάνε από γενιά και γενιά –άλλοτε παραμένουν ίδιες κι επανεκτελούνται ιεροτελεστικά κι άλλοτε εξελίσσονται με σεβασμό στην οικογενειακή παράδοση– επιστρέφουμε ξανά και ξανά. Για να πάρουμε ένα κουτί με τα κλασικά/νοσταλγικά γλυκά που αγαπάμε, λιχουδιές που μας μεγάλωσαν, κι άλλες που ανακαλύψαμε στην πορεία: καριόκες, ταρτάκια, μπαμπαδάκια, εκλεράκια, μαρόν γκλασέ τυλιγμένα σε ασημόχαρτο, σοκολατάκια με βύσσινο… Είναι η γλυκιά ιστορία της πόλης.

Τα 3 καλά φουρνάρικα της Κορινθίας που ψήνουν καλό παραδοσιακό ψωμί

ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΖΩΗΣ

Αρτοζαχαροπλαστείο Ζώης… από το  1965!

Το Αρτοζαχαροπλαστείο ΖΩΗΣ φροντίζει εδώ και πολλά χρόνια με αγάπη και μεράκι να σας προσφέρει αγνά και φρέσκα προϊόντα. Με παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις από την Ήπειρο, με αγνά και άριστης ποιότητας υλικά, τα προϊόντα του μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση σας.

Σκοπός του είναι να βάζει καθημερινά στο τραπέζι σας φρέσκα και αγνά προϊόντα, που φτιάχνουν με μεράκι, αγάπη και σχολαστικότητα όπως τα σπιτικά

Στο Αρτοζαχαροπλαστείο ZΩΗ, θα βρείτε καθημερινά φρέσκο Γιαννιώτικο ψωμί σταρένιο με προζύμι – ολικής αλέσεως.

Πέρα όμως από ψωμί στο Αρτοζαχαροπλαστείο ΖΩΗ μπορείτε να βρείτε βουτήματα, κριτσίνια αλμυρά και γλυκά, τσουρέκια πολίτικα με ή χωρίς γέμιση σοκολάτας, γλυκά, τούρτες και πολλές ακόμα λιχουδιές.

Σας προσφέρουν μια πλήρη γκάμα αρτοπαρασκευασμάτων και γλυκισμάτων δίνοντας πάντα έμφαση στην ποιότητα και στην άψογη εξυπηρέτηση του πελάτη.

Αναλαμβάνουν επίσης ό,τι παραγγελίες τραβάει η όρεξη σας.

Τα καταστήματα “Ζώης” βρίσκονται  :

  1. Γ.Παπανδρέου & Πατρών γωνία στην Κόρινθο

Τηλ. 27410 76006

2 .Λεωφόρος Επιδαύρου Ίσθμια

Τηλέφωνο:

27410 37023

 

Τα 3 καλά φουρνάρικα της Κορινθίας που ψήνουν καλό παραδοσιακό ψωμί

ΠΙΕΤΡΗΣ3

Η εταιρεία Pietris Bakery ξεκίνησε την πορεία της στον χώρο της αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής πριν από 27 χρόνια, πατώντας γερά στα θεμέλια που της εξασφαλίζουν οι γνώσεις, η εμπειρία και το μεράκι της δεύτερης γενιάς στο χώρο του ψωμιού.

Στην Εταιρεία απασχολούνται πάνω από 40 άτομα τα οποία είναι εκπαιδευμένα και άρτια καταρτισμένα στο αντικείμενό τους. Το προσωπικό  σε συνδυασμό με Τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τα αγνά υλικά αποτελούν εγγύηση για τα προϊόντα και τις διάφορες συνεργασίες.10363849_529072307196118_1981308245956816137_n_1eb8865d131579113185c8cf2c3e058f

Διασφάλιση Ποιότητας

Τα προϊόντα παράγονται καθημερινά από αγνές πρώτες ύλες υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών με παραδοσιακή και απολύτως ελεγμένη διαδικασία. Είναι εγγυημένα για την απόλυτη φρεσκάδα τους και την απαράμιλλη γεύση τους. Η εταιρεία μας εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα ISO 22000:2005 HACCP σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Τα προϊόντα  μετά από ορισμένο χρόνο παραμονής στις βιτρίνες αποσύρονται από την πώληση. Η εξυπηρέτηση των πελατών  είναι τόσο σημαντική όσο και τα προϊόντα τους.

iso

Η Εταιρεία προχωρώντας με τις ίδιες αξίες και ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις του καταναλωτή, δημιούργησε μία άρτια εξοπλισμένη και υλικοτεχνικά πρότυπη μονάδα παραγωγής, σε ιδιόκτητους χώρους στον Ισθμό της Κορίνθου σε 1550τμ. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις είναι άρτια εξοπλισμένες με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα για την παραγωγή πάσης φύσεως αρτοποιημάτων και γλυκισμάτων. Μια μονάδα που με την παραγωγική υποδομή της, τα Υψηλής Ποιότητας Προϊόντα και το δίκτυο διανομής της, τροφοδοτεί και στηρίζει ένα δίκτυο αποτελούμενο από 24 σημεία πώλησης στους Νομούς Κορινθίας , Αρκαδίας, Αργολίδας Και Αττικής

Τα 3 καλά φουρνάρικα της Κορινθίας που ψήνουν καλό παραδοσιακό ψωμί

στάχυ – Bakery Cafe Patisserie

webkorinthos.gr

Το στάχυ – Bakery Cafe Patisserie αποτελεί την πρόταση στον χώρο του καφέ, των γλυκών και των αρτοποιημάτων κάθε είδους. Δημιουργήθηκε με την φιλοσοφία της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και μοναδικών γεύσεων στους πελάτες.

Το στάχυ – Bakery Cafe Patisserie παρέχει φρέσκα νόστιμα υγιεινά αρτοπαρασκευάσματα, snacks, ολόφρεσκα γλυκά και καφέ σε καθημερινή βάση από    το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Αυτό που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό είναι το μεράκι και το ενδιαφέρον για τον πελάτη. Όλα μας τα προϊόντα είναι φρέσκα.

Το στάχυ – Bakery Cafe Patisserie έρχεται να παρέχει σε όλους μια υγιεινή λύση στον χώρο της εστίασης.
10330348_970185673029119_489463226065291493_n
Δοκιμάστε τον από ειδικό χαρμάνι σπέσιαλ καφέ τους σε συνδυασμό με τα ολόφρεσκα γλυκά που θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία και την άριστη εξυπηρέτηση.  Είναι μια πραγματική απόλαυση!

 

Η διατήρηση της παράδοσης, της φυσικής γεύσης και της υψηλής ποιότητας των υλικών που χρησιμοποιούμε, και τις κλασικές  γεύσεις που οι πελάτες μας γνωρίζουν και απολαμβάνουν εδώ και γενεές, αλλά και εκπληκτικές μοντέρνες προτάσεις, που μπορείτε να απολαύσετε στο στάχυ – Bakery Cafe Patisserie !

Αγάπη για την ποιότητα!

Αριστες υπηρεσίες!

Μοντέρνες προτάσεις αλλά και παραδοσιακές γεύσεις σας περιμένουν!

Μην τις χάσετε…

Τα καταστήματα βρίσκονται:

  1. Γ.Παπανδρέου 24 – Κόρινθος  / τηλ. 27410 29954

 2 Π. Τσαλδάρη 54, Βραχάτι 

Τηλέφωνο: 2741 050050

 

Δείτε επίσης:

Πώς να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα μαγειρεύοντας στο σπίτι

 

 

 

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου