Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τελικά, τι έγινε; Οι Αμερικάνοι πουλάνε F-35 στην Ελλάδα και F-16 στην… «απομονωμένη» Τουρκία;

Τελικά, τι έγινε; Οι Αμερικάνοι πουλάνε F-35 στην Ελλάδα και F-16 στην… «απομονωμένη» Τουρκία;

Επίσημο αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ, για τα F-35 την ώρα που ο Μπάιντεν «παζαρεύει» F16 με την Τουρκία έγραφε χτες ο «Ημεροδρόμος», σημειώνοντας τα εξής:

Οι ΗΠΑ πουλάνε πολεμικό εξοπλισμό στους «συμμάχους» (στο ΝΑΤΟ) Ελλάδα και Τουρκία την ώρα που η Άγκυρα έχει ξεφύγει θέτοντας ζήτημα κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Κάνουν αυτό που ξέρουν καλά: Συμφωνίες για την πολεμική τους βιομηχανία, τη γεωπολιτική τους εξυπηρέτηση στην περιοχή και καλούν Ελλάδα και Τουρκία να «τα βρούνε». Τέτοιοι «σύμμαχοι»…

Ο Αμερικάνος πρόεδρος σήμερα, μιλώντας για τις συνομιλίες που είχε, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, τον Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε στην πώληση των μαχητικών F-16 στην Άγκυρα. Όπως υποστήριξε η Ουάσινγκτον πρέπει να πουλήσει τα F-16 στην Τουρκία, αλλά για να γίνει αυτό απαιτεί έγκριση του Κογκρέσου. Συμπλήρωσε (τι έκπληξη!) ότι πιστεύει πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει την πώληση των F-16.

Να σημειωθεί ότι σε εκείνη την «ιστορική ομιλία» στο Κογκρέσο, τότε που ο Μητσοτάκης μίλησε σαν κυβερνήτης πολιτείας της Αμερικής, οι κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και τα κυρίαρχα ΜΜΕ πανηγύριζαν για τη μεγάλη επιτυχία με τα F-35. Ο πρωθυπουργός…. παρακάλαγε τους Αμερικανούς να μην προχωρήσουν στο «ντιλ»» με τα F-16 στην Άγκυρα.

Τελικά, τι έγινε; Οι Αμερικάνοι πουλάνε F-35 στην Ελλάδα και F-16 στην… «απομονωμένη» Τουρκία, που θα έλεγε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος στις δηλώσεις προανήγγειλε, δε, την πρόθεση της Ουάσινγκτον να ανακοινώσει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

About Μαρία Νικολοπούλου