Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τηγανητές Πατάτες α λα καρμπονάρα

Τηγανητές Πατάτες α λα καρμπονάρα

Ένα φαγητό σκέτη κόλαση! Οι αγαπημένες μας πατάτες τηγανητές αυτή τη φορά συνδυάζονται με φιλέτο κοτόπουλο και λαχταριστή κρέμα γάλακτος με τσένταρ, πιπεριές και μπέικον. Μία εύκολη συνταγή για πατάτες που καλύπτονται από της σως με τα τυριά και το κοτόπουλο και κάνουν ένα πλήρες γεύμα που θα γίνει ανάρπαστο.

Υλικά

  • Πατατες 1 πιατέλα με τηγανιτές
  • Κοτόπουλο 1/2 στήθοs φιλέτο
  • Μπεικον 8 φέτες
  • Πιπεριά 1 καυτερή ή μία κανονική πιπεριά (ανάλογα αν τρώτε καυτερά)
  • Τσένταρ 250gr τριμμένο
  • Κρεμα Γαλακτος 500ml με χαμηλά λιπαρά
  • Βουτυρο 1 κτσ
  • Αλατι κατά προτίμηση
  • Πιπέρι κατά προτίμηση

Δείτε την εκτέλεση στο video που ακολουθεί:

Τηγανητές Πατάτες α λα καρμπονάρα

Υλικά
Πατάτες τηγανητές κομμένες σε κυβάκια
Τυριά τριμμενα
Μπέικον ή λουκανικάκια ψιλοκομμένα
Κρέμα γάλακτος
Λίγο πιπέρι ή πάπρικα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια.
Τηγανίζουμε αλατισμένος σε καυτό λάδι και μετά τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε πυρέξ βάζουμε τις μισές πατάτες και πασπαλίζουμε το μισό τυρί και το μισό μπέικον ή λουκάνικο με λίγο πιπεράκι.
Βάζουμε άλλη μια στρώση από πατάτες και καλύπτουμε με το υπόλοιπο τυρί και αλλαντικό. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

About Μαρία Νικολοπούλου