Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Την Κορινθία στηρίζω, στην Κορινθία ψωνίζω και Καταναλώνω ότι Παράγει.

Την Κορινθία στηρίζω, στην Κορινθία ψωνίζω και Καταναλώνω ότι Παράγει.

Την Κορινθία στηρίζω, στην Κορινθία ψωνίζω και Καταναλώνω ότι Παράγει.

Ανάσα για την τοπική αγορά αναμένεται να αποτελέσει η καλοκαιρινή περίοδος που  ήδη ξεκίνησε.

Η κίνηση των πρώτων ημερών ξεκίνησε  με τους καταναλωτές να περιεργάζονται τις βιτρίνες των καταστημάτων, συγκρίνοντας τιμές με προηγούμενες χρονιές προκειμένου να επιλέξουν τα πιο προσιτά για το πορτοφόλι τους αγαθά.

Η γενική εικόνα των πρώτων ημερών χαρακτηρίζεται  υποτονική, πέρα από τον διερευνητικό της χαρακτήρα, εμείς στην στην ομάδa του webkorinthos ευελπιστούμε ότι η κίνηση θα κορυφωθεί σταδιακά,και οι Κορίνθiοι έμποροι θα πάρουν την ανάσα που χρειάζονται για να συνεχίσουν τον δυσβάστακτο αγώνα που βιώνουν από την έναρξη της ακρίβειας.

Ζητούμενο για τους εμπόρους  και κάθε Κορίνθιου επαγγελματία είναι η ενίσχυση των τοπικών καταστημάτων, των τοπικών επιχειρήσεων, ενώ όπως υπογραμμίζουν  και οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Κορινθίας , «ζητούμε από τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά, για να μείνουν τα χρήματα στην πόλη και να διασφαλιστεί το μέλλον των επιχειρήσεων και των παιδιών μας.

Η συμβουλή που απευθύνει ο Ηλεκτρονικός Οδηγός  Κορίνθου    webkorinthos  στο καταναλωτικό κοινό, είναι “να είναι προσεκτικοί στα είδη που αγοράζουν και να έχουν κατά νου ότι η τοπική αγορά διαθέτει επάρκεια και ποικιλία προϊόντων σε πολύ καλές τιμές.”

Αυτό που θα πρέπει εμείς να επισημάνουμε πως σ’ αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, είναι πολύ   σημαντικό κάθε επιλογή μας να μην ρίχνει κι άλλα “ξύλα στην φωτιά” που μας καίει , φωτιά της κρίσης και της ύφεσης.

Είναι σημαντικό με κάθε τρόπο να στηρίζουμε την ντόπια κοινωνία και οικονομία είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και ως καταναλωτικό κοινό.

Διότι η μικρές μας επιχειρήσεις ήταν , είναι και θα είναι η ραχοκοκαλιά της Κορινθιακής οικονομίας.

 

Ας μην ξεχνάμε ότι επιλέγοντας να ψωνίζουμε ή να ενισχύουμε τις τοπικές επιχειρήσεις από την αγορά της Κορινθίας επιτυγχάνουμε: την στήριξη της επιχειρηματικότητας, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μας και κυρίως προστατεύουμε, εκτός από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να έχουν δουλειά στον τόπο τους.

Πρέπει να σκεφτόμαστε έξυπνα. Να αποκτήσουμε συνείδηση υπέρ της τοπικής επιχειρηματικότητας. Υπέρ των τοπικών καταστημάτων.

Το άνοιγμα ενός μαγαζιού δίνει «πνοή» στην πόλη μας, αντίθετα το λουκέτο θυμίζει μια νεκρή και μίζερη αγορά, που κανείς δεν θέλει να περπατά πάνω στα συντρίμμια της.

Η Κορινθία ευτύχησε να έχει μια αγορά πλούσια σε είδη και ποιότητα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις μεγάλων πόλεων.

Γι αυτό το λόγο, στέλνουμε το παρακάτω μήνυμα προς όλους:

«Την Κορινθία στηρίζω, στην Κορινθία ψωνίζω και Καταναλώνω ότι Παράγει». 

About Μαρία Νικολοπούλου