Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τι να λέμε τώρα.. η νοστιμιά του φοβερή! Κλέφτικο με κοτόπουλο φιλέτο

Τι να λέμε τώρα.. η νοστιμιά του φοβερή! Κλέφτικο με κοτόπουλο φιλέτο

Κλέφτικο κοτόπουλο: Η καλύτερη συνταγή! Αυτό το κλέφτικο κοτόπουλο έχει πιπεριά Φλωρίνης και πράσινη πιπεριά, μικρές πατάτες με την φλούδα, πικάντικο κασέρι, ντοματίνια, κουρκουμά, καπνιστή πάπρικα και λίγο ελαιόλαδο.

Υλικά

  • Κοτόπουλο 2 στήθη φιλέτο κομμένα σε μερίδες
  • Πατατες 4-5 μικρές με την φλούδα κομμένες
  • Κρεμμυδι 2 σε ροδέλες
  • Πιπεριά Φλωρίνης 2 κομμένες
  • Πιπεριά 2 πράσινες κομμένες
  • Ντοματίνια Κατά βούληση κομμένα στην μέση
  • Κασέρι 250 γρ. πικάντικο κομμένο σε καβάκια
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση
  • Κουρκουμας Κατά βούληση
  • Πάπρικα Κατά βούληση καπνιστή
  • Ελαιολαδο Κατά βούληση

Το κλέφτικο κοτόπουλο της συγκεκριμένης συνταγής, σιγοψήνεται στην γάστρα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και γίνεται σκέτο λουκούμι. Το πικάντικο κασέρι είναι που κάνει αυτό το κλέφτικο κοτόπουλο ξεχωριστό και φυσικά μπορεί να γίνει ο τέλειος μεζές για την μπύρα μας!

 

Είναι από τις αγαπημένες μας συνταγές αφού έχει οικονομικά υλικά και είναι ένα αρκετά μαμαδίστικο φαγητό. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για κλέφτικο κοτόπουλο με πικάντικο κασέρι: 

Εκτέλεση για το κλέφτικο κοτόπουλο

Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις πράσινες πιπεριές, τα ντοματίνια, το πικάντικο κασέρι, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά, την καπνιστή πάπρικα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το φαγητό μας με τα χέρια, για να πάνε παντού τα υλικά μας.

Στην συνέχεια παίρνουμε 2-3 φύλλα αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σαν βάση σε μία γάστρα.

Πάνω από το αλουμινόχαρτο τοποθετούμε λαδόκολλα και πάνω από την λαδόκολλα βάζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά μας.

Κλείνουμε το φαγητό μας σε μορφή φακέλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για μιάμιση ώρα περίπου. Μόλις περάσει η πρώτη μία ώρα, ανοίγουμε προσεκτικά την λαδόκολλα για να μην χαθούν τα υγρά του φαγητού μας και ψήνουμε για ακόμη 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.

Κλέφτικο κοτόπουλο_Η καλύτερη συνταγή_

Πηγή

 

About Μαρία Νικολοπούλου