Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τι να προσέξουμε πριν την αγορά παιδικών ρούχων και παπουτσιών – Τα καταστήματα Παιδικών της Κορινθίας μας συμβουλεύουν

Κάθε γονιός, θέλει να ντύνει το παιδί του με τα καλύτερα και πιο μοντέρνα παιδικά ρούχα και παπούτσια. Όμως δεν είναι μόνο το design και το πόσο όμορφα είναι το μόνο κριτήριο για την αγορά.   Δείτε μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε και να προσέξετε πριν την αγορά:

οοοο

  • Παιδικά ρούχα  missoni-girls-ss14-party-dress

Τα παιδικά ρούχα  θα πρέπει είναι άνετα, να τους προστατεύουν από ιούς αλλά και να διασφαλίζουν ότι είναι προσιτά προς το ευαίσθητο δερματάκι τους.

Επίσης τα ρούχα δεν θα πρέπει να απορροφάν τον ιδρώτα των μωρών αλλά να τον διώχνουν – έτσι μειώνεται την πιθανότητα να αρρωστήσουν.

Τα παιδικά ρούχα των μωρών θα πρέπει να έχουν μια άριστη ποιότητα υλικών αλλιώς το μωρό μπορεί να έχει εξανθήματα ή αλλεργίες. Γι’αυτό το λόγο τα παιδικά ρούχα γίνονται συνήθως από μαλακά και ποιοτικά υλικά. Τα ρούχα για παιδιά είναι διαθέσιμα σε τεράστια ποικιλία με διάφορα σχέδια και αποχρώσεις – έτσι σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας αρέσει στην καλύτερη ποιότητα.

Απλά και μοναδικά σχέδια

Προσπαθήστε τα παιδικά ρούχα που θα αγοράσετε να έχουν απλά σχέδια και όχι πολλά εξτρά όπως καρφίτσες, πολλά κουμπιά,κτλ. Αυτό θα οδηγήσει στα μωράκια να προσπαθούν να τα βάζουν στο στόμα τους όλα ή ακόμα και να τα καταπιούν κατά λάθος. Επίσης θα πρέπει να προσέξετε τα ρούχα να αλλάζουν εύκολα – έτσι δεν θα δυσκολεύεστε στην καθημερινή του καθαριότητα.

Αγοράζετε τακτικά παιδικά ρούχα db7ee1e9b6933fb17d1f5cf985a185c6

Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα – έτσι ένα παιδικό σετ ρούχων που σήμερα είναι καλό, σε μερικές εβδομάδες θα είναι μικρό. Τα παιδικά ρούχα τόσο για αγόρια αλλά και για κορίτσια, δυστυχώς έχουνε μικρό χρόνο ζωής. Προτιμήστε ένα νούμερο μεγαλύτερο όταν ψωνίζετε για να είναι και πιο άνετο προς το μωράκι σας αλλά και για να κρατήσει λίγο παραπάνω. Σημαντικό επίσης είναι να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες που συστήνει ο κατασκευαστής του ρούχου για την σωστή συντήρησή του. Έτσι θα επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα και θα κρατήσετε τα παιδικά ρούχα για περισσότερο καιρό στη ντουλάπα του παιδιού σας!

17101744_1722004017813497_158194457_n

 

  • ΣΥΜΒΟΥΛΗ:

Προσέξτε και την εμφάνιση αλλά και τον σχεδιασμό

Πολλές φορές ένα σχέδιο αντιγράφεται από ένα άλλο, αλλά η αντιγραφή είναι σίγουρο και φαίνεται,  ότι δεν είναι καλό ρούχο. Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά, πόσο μάλλον με τα παιδικά ρούχα που υπάρχει μεγάλη πλειονότητα. Πολλοί σχεδιαστές όμως αγνοούν ένα μεγάλο μυστικό για τα παιδικά ρούχα: Την προσαρμοστικότητα του κάθε ρούχου – δηλαδή πώς κάθε ρούχο θα καθίσει σωστά πάνω στα σώματα των παιδιών. Πάντα θα πρέπει να σιγουρεύεστε ότι τα παιδικά ρούχα που διαλέγετε ταιριάζουν καλά και απόλυτα στα παιδικά σώματα.

Ακόμα και τα καλύτερα ρούχα να διαλέξετε, εάν δεν ταιριάζουν καλά και σωστά δεν θα δείχνουν ωραία.

cf46515c4896941687a497588415fce0

Τώρα όσον αφορά τα παπούτσια:

 7-sumvoules-gia-swsta-paidika-papoutsia

Τα πρώτα τους παπούτσια με βάση τις συμβουλές των ειδικών επιστημόνων αλλά και των καταστημάτων πώλησης ποιοτικών προϊόντων για παιδιά και γενικότερα για όλες τις μικρές ηλικίες  πρέπει να είναι:

 

Παπούτσια δερμάτινα, με σκληρό πέλμα χωρίς ραφές
Αν και πολλές μανούλες θα έλεγαν μαλακό πέλμα, οι ειδικοί συστήνουν σκληρό καθώς είναι πιο σταθερό.

Πάνινα και αθλητικά παπούτσια
Οι ειδικοί λένε «ναι» σε αυτά τα παπούτσια καθώς έχουν σταθερό πέλμα, δεν έχουν ραφές, αγκαλιάζουν τη φτέρνα και είναι φτιαγμένα με τις σωστές προδιαγραφές.

Να είναι αναπαυτικά και ανατομικά
Μόνο έτσι θα δεχτεί ένα παιδί το παπούτσι στο πόδι του και δεν θα το ενοχλεί ώστε να τα βγάζει.

Τα δάχτυλα του ποδιού θα πρέπει να κινούνται αλλά το πόδι να μην «πλέει»

Θα πρέπει να έχουν απόσταση τα δάχτυλα από το παπούτσι μισό με έναν πόντο ώστε να είναι κατάλληλο.

 Το πίσω μέρος του παπουτσιού (φτέρνα) να μην ξεπερνά τα 4cm από τη σόλα
Το πίσω μέρος του παπουτσιού πρέπει να αγκαλιάζει τη φτέρνα του παιδιού. Αν όχι και είναι ψηλά ή χαμηλά, τότε θα δυσχεραίνει την κίνηση του ποδιού.

Τα πρώτα παπούτσια δεν πρέπει να έχουν κορδόνια
Οι ειδικοί συστήνουν παπουτσια με αυτοκόλλητα κουμπώματα (τα λεγόμενα σκρατσ) παρά αυτά με τα κορδόνια.

 fp_instagram_gallery_split2

  • Έξτρα συμβουλή:

Ελέγχετε τα πόδια του παιδιού σας τακτικά. Θα πρέπει πάντα να ξέρουμε πότε το παιδί μας χρειάζεται ένα νέο ζευγάρι παπούτσια.

Πρέπει να προσέχουμε για ενδείξεις στα πόδια τους, όπως πληγές ή κοκκινίλες από τις πιέσεις που μπορεί να ασκούνται λόγω στενών παπουτσιών.

Τέλος, η αγορά παιδικών υποδημάτων μπορεί από τη μια να είναι ένας πραγματικός εφιάλτης, από την άλλη όμως είναι πολύ σημαντικό για το παιδί σας να φοράει τα σωστά παπούτσια για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων στα άκρα του.

Επίσης, προτιμήστε να πάτε το απόγευμα για ψώνια. Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι όσο περνά η μέρα, τα πόδια μας πρήζονται. Έτσι η επιλογή που θα κάνετε θα είναι πιο σωστή

 ee3ae361c09d8f2015e248ef202d72a2

Στο http://webkorinthos.gr  θα βρείτε τα καλύτερα καταστήματα της Κορινθίας που διαθέτουν παιδικά ενδύματα και υποδήματα ανώτερης ποιότητας που πληρούν όλα τα στάνταρ για την υγεία και την άνεση των παιδιών σας.

Προτιμήστε τα!!!

BALLOON – Παιδικά ενδύματα

CARAMEL – Παιδικά

KID CLUB – Μουρατιάδης Τριαντάφυλλος – Παιδικά ενδύματα

PINOKIO – ΠΑΙΔΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ

PULSE Junior – Kid’s fushion store

ΑΦΟΙ Κ.ΚΕΛΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ο.Ε.

ΗΡΑ bebe

ΝΑΝΣΥ – Παιδικά ενδύματα – προίκα μωρού – βαφτιστικά

 

 

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου