Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ ΩΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΓΑΜΟ: ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ ΩΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΓΑΜΟ: ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Αν και οι περισσότεροι γάμοι πραγματοποιούνται κυρίως προς το τέλος του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου (βλέπε ιδανικές εξωτερικές συνθήκες), πάντοτε υπάρχουν και οι ρομαντικοί, οι οποίοι επιθυμούν να παντρευτούν κάτω από το λευκό πέπλο του χειμώνα. Κάτι το πέρασμα των Χριστουγέννων και ο ερχομός του νέου έτους, κάτι το κρύο και το χιόνι, συνθέτουν ένα άκρως ρομαντικό και εορταστικό κλίμα, ιδανικό για τη διοργάνωση ενός χειμερινού γάμου.

Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι το τι θα φορέσεις. Βλέπεις, οι συνθήκες τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (κρύο, βροχές και ενδεχομένως χιόνια) καθιστούν το έργο σου αναφορικά με την επιλογή του ιδανικού outfit για έναν χειμερινό γάμο μία δύσκολη διαδικασία.

Προτάσεις με outfits για χειμερινό γάμο!

Για το λόγο αυτό το webkorinthos .gr δημιούργησε το συγκεκριμένο άρθρο με συμβουλές και στιλ ντυσίματος για χειμερινούς γάμους! Είτε είσαι κάποιος “κοντινός”-επίσημος καλεσμένος είτε απλά ένας μακρινός φίλος ή συγγενής του ζεύγους, εδώ θα βρεις τις απαραίτητες συμβουλές για να παρουσιαστείς κατάλληλα στον γάμο.

 

Πρώτα απ’ όλα επέλεξε το κατάλληλο ύφασμα

επιλογή υφάσματος για το κοστούμι σου

Από τη στιγμή που μιλάμε για έναν χειμερινό γάμο, καταλαβαίνεις πως ένα από τα βασικά μας μελήματα απαντά στο θέμα της “μόνωσης”. Γιατί τι να το κάνεις το στυλ αν εσύ “ξεπαγιάζεις”; Επομένως το κοστούμι σου (σε περίπτωση που επιλέξεις να φορέσεις κάτι τέτοιο ή έστω το σακάκι σου) θα πρέπει να είναι πέρα από κομψό και ιδιαίτερα ζεστό. Οι επιλογές για τη συγκεκριμένη περίπτωση απαντούν σε υφάσματα όπως είναι το τουίντ, το μαλλί και το κασμίρι (το τελευταίο για αυτούς που θέλουν κάτι πιο εκλεπτυσμένο).

JBezirgiannis

 

Ωστόσο, το θέμα του ψύχους δεν αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα που θα πρέπει να λάβεις υπόψη προκειμένου να παρουσιαστείς “ετοιμοπόλεμος” στον γάμο. Η τοποθεσία που θα λάβει μέρος το ιερό μυστήριο αποτελεί επίσης “κλειδί” για την κατάλληλη επιλογή ενός κοστουμιού. Εάν ο γάμος πραγματοποιείται σε κάποιο αστικό κέντρο της χώρας, προτίμησε επιλογές κοστουμιών με ρίγες ή καρό σχέδια καθώς και μαύρους, μπλε ή κόκκινους χρωματισμούς για τα αξεσουάρ σου (γραβάτα, παπιγιόν, γιλέκο κτλ.). Αντιθέτως, αν ο γάμος που θα παρευρεθείς λάβει χώρα στην ύπαιθρο προτίμησε πιο γήινα χρώματα για το κοστούμι σου όπως είναι το πράσινο, το καφέ, το κεραμιδί ή το σκούρο γκρι.

Αφού λάβεις τα παραπάνω υπόψη, μπορείς να προχωρήσεις στις  3 κατηγορίες καλεσμένων και στις αντίστοιχες επιλογές ντυσίματος.

Περίπτωση 1η: Επίσημος καλεσμένος

επιλογές κοστουμιών για επίσημους καλεσμένους σε γάμο

Αν είσαι κάποιους από τους πολύ κοντινούς συγγενής του ζεύγους ή ο δεύτερος στη σειρά “πρωταγωνιστής” του γάμου (κουμπάρος) τότε οι επιλογές σου ως προς το ντύσιμο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και κομψές. Από τη μία θα πρέπει να εντυπωσιάσεις τα πλήθη, από την άλλη δεν θα πρέπει να “επισκιάσεις” έναν εκ των δύο βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης, δηλαδή τον γαμπρό. Προτίμησε ένα κοστούμι σε κλασική απόχρωση, μαύρο, μπλε ή ανοιχτό γκρι, από μαλλί ή κασμίρι.

Αν τώρα το επιθυμείς, μπορείς να προβείς και στην αγορά ενός κομψού γιλέκου σε απόχρωση ίδια με αυτή του υπόλοιπου κοστουμιού σου (μην επιδιώξεις τις χρωματικές αντιθέσεις σε αυτό το σημείο). Για το πουκάμισο η αγορά ενός κλασικού λευκού αποτελεί την πιο σίγουρη και επιτυχημένη επιλογή, ωστόσο μπορείς να στραφείς και σε κάποια γαλάζια ή μπεζ επιλογή. Ως προς το στυλ του πουκαμίσου σου, αν αποφασίσεις να το συνδυάσεις με ένα παπιγιόν φρόντισε να έχει “φτερωτό” κολάρο, ειδάλλως επέλεξε ένα με μυτερό ή απλωμένο κολάρο.

αξεσουάρ για να επιλέξεις στο κοστούμι σου για ένα γάμο

Μιας και θα είσαι ένας από τους επίσημους καλεσμένους του γάμου θα πρέπει να ασχοληθείς αρκετά και με τα περαιτέρω αξεσουάρ του outfit σου. Μία σκουρόχρωμη γραβάτα (μπλε, μαύρο ή μπορντό) ή ένα παπιγιόν-όπως προαναφέραμε-θα ανεβάσει “επίπεδο” το κοστούμι σου. Επίσης, μην ξεχάσεις να προσθέσεις το κλασικό μαντήλι στο σακάκι σου, στοιχείο το οποίο θα προσδώσει ακόμη περισσότερο στυλ στην εμφάνισή σου. Τέλος, ένα κομψό ρολόι θα ολοκληρώσεις το όλο outfit σου.

Ως προς τα του υποδήματος οι επιλογές σου απαντούν στα κλασικά derby ή οxford παπούτσια. Για ένα μαύρο κοστούμι προτίμησε έναν επίσης μαύρο χρωματισμό για τα παπούτσια σου, ενώ για ένα μπλε ή γκρι κοστούμι προτίμησε ένα καφέ παπούτσι.

Περίπτωση 2η: Στενός φίλος ή συγγενής του ζεύγους

επιλογές κοστουμιού για έναν φίλο ή συγγενή προσκεκλημένο σε γάμο

Σε περίπτωση τώρα που δεν αποτελείς κάποιον από τους top προσκεκλημένους, αλλά παράλληλα δεν είσαι και κάποιος “τυχαίος”, οι επιλογές ως προς το ντύσιμό σου στρέφονται και πάλι στην επιλογή ενός καλού κοστουμιού. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις κάποιο πανάκριβο κοστούμι, αφού μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις τα υπάρχοντά σου. Επίσης, μπορείς να κάνεις μερικές τροποποιήσεις σε αυτό, αν επιθυμείς να το “βελτιώσεις”.

Ένα τουίντ ή μάλλινο καφέ ή γκρι κοστούμι θα κάνουν ιδανικά τη “δουλειά” τους, ενώ πάντοτε υπάρχει η κλασική επιλογή του μπλε. Αν το επιθυμείς μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο γιλέκο καθώς και μία γραβάτα μαζί με το λευκό, γαλάζιο ή μπεζ πουκάμισό σου. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση δεν θα χρειαστεί να σκεφτείς καν την επιλογή του παπιγιόν (δεν χρειάζεται να κάνεις τα πράγματα τόσο επίσημα).

Σε περίπτωση που δεν θέλεις να φορέσεις κάποια γραβάτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πουκάμισο χωρίς κολάρο. Αναφορικά με το μαντήλι στο σακάκι, αυτό και πάλι επαφίεται στη δική σου και μόνο κρίση (μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν θέλεις και ένα μη λευκό μαντήλι). Ως προς το υπόδημα επέλεξε και πάλι κάποιο καφέ ή μαύρο brogue ή derby παπούτσι.

Tip: Μην φοβηθείς να συνδυάσεις ένα καφέ κοστούμι με ένα σκούρο καφέ παπούτσι. Αν κάνεις τις σωστές επιλογές να είσαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

 

Περίπτωση 3η: Απλός φίλος-επισκέπτης

επιλογές σε outfit αν είσαι απλός επισκέπτης σε γάμο

Στην τελευταία κατηγορία καλεσμένου τα πράγματα μπορούν να γίνουν λίγο πιο “χαλαρά”, μιας και κανείς δεν θα θιχτεί αν δεν βάλεις και τα πιο επίσημα ρούχα σου. Μπορείς να συνδυάσεις κάποιο σακάκι σου μαζί με ένα καλό υφασμάτινο παντελόνι ή να χρησιμοποιήσεις το κοστούμι σου μαζί με ένα απλό λευκό ή γαλάζιο πουκάμισο.

Αν τώρα δεν θέλεις να φορέσεις απαραίτητα πουκάμισο, στην προκειμένη περίπτωση σε “παίρνει” να συνδυάσεις το υφασμάτινο παντελόνι σου μαζί με ένα ζεστό πουλόβερ ή κάποια μονόχρωμη μπλούζα. Ακόμη, μπορείς να δημιουργήσεις ένα total black ή blue outfit, χρησιμοποιώντας το μαύρο κοστούμι σου μαζί με μία μαύρη μπλούζα. Επίσης, ο συνδυασμός ενός πουλόβερ μαζί με ένα πουκάμισο δεν κρίνεται διόλου απαγορευτικός.

 

Ως προς το πανωφόρι…

επιλογές σε πανωφόρι για γάμο

Κάθε χειμερινό ντύσιμο θα πρέπει να ολοκληρώνεται με ένα καλό πανωφόρι. Στην προκειμένη περίπτωση (γάμος), αν διαθέτεις κάποιο καλό, μακρύ παλτό δεν θα χρειαστεί να προβείς σε κάποια αγορά. Εξάλλου, λίγο-πολύ όλοι μας διαθέτουμε ένα μαύρο ή μπλε παλτό. Αν τώρα επιθυμείς κάτι καινούριο, να ξέρεις πως μία γκρι ή μπεζ επιλογή παλτού θα προσδώσεις επιπλέον στυλ στο κοστούμι σου.

Στα του υποδήματος, τα πράγματα αυτήν τη φορά είναι πιο απλά και οι επιλογές περισσότερες. Έτσι, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε brogue ή derby παπούτσια αν θέλεις έναν τόνο επισημότητας στο outfit σου ή κάποιο chelsea ή oxford μποτάκι. Τέλος, για τους πιο “τολμηρούς” υπάρχει και η επιλογή του λευκού sneaker ώστε να συνδυάσεις το αγαπημένο σου κοστούμι.

 

About Μαρία Νικολοπούλου