Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τι πρέπει να προσέξουμε στην αγορά χρυσού κοσμήματος… Το κοσμηματοπωλείο ΜΙΓΓΟΛΙΟΣ Jewellery μας συμβουλεύει

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου αν θέλεις να αγοράσεις ένα χρυσό κόσμημα όπως πχ τη δουλειά που χρειάστηκε το σχέδιο του, αν συνοδεύεται από πολύτιμους λίθους, το βάρος του κλπ όμως εμείς θα ασχοληθούμε κυρίως με την καθαρότητα ή αγνότητα του μετάλλου.

ΜΙΓΓΟΛΙΟΣ.2jpg
Η καθαρότητα
Τα χρυσά κοσμήματα μετριούνται σε καράτια. Τα καράτια απευθύνονται στο ποσοστό του καθαρού χρυσού που περιέχει ένα κόσμημα και έχουν βαθμίδες. Αν ένα κόσμημα είναι 24 καρατίων σημαίνει ότι είναι φτιαγμένο από καθαρό χρυσό. Αν είναι 22 καρατίων αποτελείται από 91.66%, αν είναι 18 καρατίων αποτελείται από 75%χρυσό. Τα 14 καράτια σημαίνουν 58.33%χρυσό. Ο χρυσός αναμειγνύεται με άλλα μέταλλα προκειμένου να μειωθεί το κόστος του και για να αυξηθεί η αντοχή του. Επίσης, ανάλογα με το μέταλλο που θα αναμειχθεί, ο χρυσός μπορεί να πάρει διαφορετικό χρώμα όπως λευκό (με παλλάδιο) και ροζ (με χαλκό.

Φυσικά αν έχεις τη δυνατότητα είναι πάντα καλύτερο να αγοράζεις κοσμήματα από καθαρό χρυσό 24 Καρατίων. Αυτά ωστόσο εκτός από πολύ ακριβά είναι και δυσεύρετα. Αν υποφέρεις από αλλεργίες στα μέταλλα, τα κοσμήματα 18 ή και 22 καρατίων είναι η πιο ασφαλής επιλογή καθώς ο χρυσός σπανιότατα προκαλεί αλλεργίες και βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση μέσα σε αυτά. Αν θέλεις την πιο οικονομική επιλογή τότε πρέπει να διαλέξεις κοσμήματα με επικάλυψη χρυσού μα πρέπει να προσέξεις να μην τα φοράς καθημερινά καθώς η στρώση θα διαβρωθεί και θα αλλοιωθεί το χρώμα.

Πως θα αναγνωρίσεις τα καράτια  18222495_1574106732624168_5064869014394732061_n
Όλα τα χρυσά κοσμήματα είναι σημαδεμένα με έναν αριθμό και με τη σφραγίδα του κατασκευαστή. Αν το κόσμημα φέρει τον αριθμό 999 αυτό σημαίνει ότι είναι 24 καρατίων. Το 916 ότι είναι 22 καρατίων, το 750 σημαίνει ότι είναι 18 καρατίων και το 585 ότι είναι 14 καρατίων. Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν στο ποσοστό τοις εκατό χρυσού.
Ο χρυσός εκτός από διαχρονική αξία, δίνει στα κοσμήματα αντοχή στο πέρασμα του χρόνου γιατί είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά μέταλλα που ως επί το πλείστον δεν αλλοιώνονται. Επίσης, είναι ένα εύπλαστο μέταλλο που μπορεί να σχηματίσει ότι ο κοσμηματοποιός θέλει και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει τέλος στις πιθανότητες σχεδίων χρυσών κοσμημάτων.

5Στο κοσμηματοπωλείο ΜΙΓΓΟΛΙΟΣ Jewelry θα βρείτε τεράστια ποικιλία απίθανων σχεδίων που ανανεώνονται συνεχώς, έτσι ώστε να είναι επίκαιροι αλλά και κλασικοί προς την παραδοσιακή χρυσοχοϊα.

Όλα τα κοσμήματα είναι δικής τους σχεδίασης και κατασκευής καθώς κάθε κομμάτι είναι χειροποίητο και μοναδικό.

Η υψηλή ποιότητα των κοσμημάτων ΜΙΓΓΟΛΙΟΣ JEWELLERY είναι αποτέλεσμα του άριστου σχεδιασμού και της προσεκτικής επιλογής των υλικών σε συνδυασμό με την εμπειρία και την συνεχή ενημέρωση στην αγορά των κοσμημάτων μόδας αλλά και την συνεχόμενη εξέλιξη και προσαρμογή στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς, που αποτελούν τα βασικά στοιχεία υπεροχής του κοσμηματοπωλείου.

Περισσότερες πληροφορίες:

ΜΙΓΓΟΛΙΟΣ Jewellery

About Μαρία Νικολοπούλου