Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τι σημαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα της Ουγγαρίας;

Τι σημαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα της Ουγγαρίας;

Το κυβερνών εθνικιστικό κόμμα του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν επικράτησε για 4η φορά στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή, της συμμαχίας 6 κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας κατηγόρησε την Ουγγαρία ότι θέλει να προσαρτήσει την Υπερκαρπαθία. Περιγράφοντας τη θέση της Βουδαπέστης ως «φιλορωσική», αναρωτήθηκε: «Είναι επειδή θέλουν ρωσικό αέριο με έκπτωση ή ίσως επειδή… ονειρεύονται την περιοχή της Υπερκαρπαθίας μας;».

Ο δεξιός Ορμπάν νίκησε με ποσοστό 53% έναντι 35% της αντιπολίτευσης που όμως ήταν πιόνι της ΕΕ. Ο Βελόπουλος θα λέγαμε πως νίκησε το Μητσοτάκη. Ο εθνικιστής Ορμπάν νίκησε, γιατί ο κόσμος δεν ήθελε εμπλοκή της χώρας του στον οικονομικό πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας με ότι αυτό συνεπάγεται στην Οικονομία της Ουγγαρίας.

Η ερώτηση μου είναι που στο διάολο είναι η Αριστερά; Αν Αριστερά θεωρούνται οι υπηρέτες της ΕΕ, τότε ήταν επόμενο να βγει ο εθνικιστής.

«Σε οικονομικά θέματα, οι Σοσιαλιστές συχνά είναι μεγαλύτεροι υποστηρικτές των φιλελεύθερων πολιτικών και της ελεύθερης αγοράς σε σχέση με τα κόμματα της συντηρητικής αντιπολίτευσης, η οποία τείνει να ευνοεί περισσότερο τον κρατικό παρεμβατισμό στην οικονομία μέσω οικονομικών και τιμολογιακών κανονισμών, καθώς και μέσω κρατικής ιδιοκτησίας βασικών οικονομικών επιχειρήσεων. Το ΟΣΚ, αντίθετα, εφάρμοσε ένα ισχυρό πακέτο μεταρρυθμίσεων υπέρ της ελεύθερης αγοράς, λιτότητας και ιδιωτικοποίησης το 1995-96, το πακέτο Μπόκρος, όταν η Ουγγαρία αντιμετώπισε οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση».

Στην ουσία δηλαδή επέλεξαν ποιον δεξιό θα τους κυβερνήσει. Αυτά γίνονται όταν εγκαταλείπεται ο Μαρξισμός.

Το ξαναλέμε, κανείς λογικός άνθρωπος δε θέλει τον πόλεμο. Κανείς δε θέλει να γίνει ο πλανήτης στάχτη. Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν πλήττουν μόνο τους Ρώσους ολιγάρχες, αλλά όλη την Ευρωπαϊκή Οικονομία. Πρωτίστως οι ΗΠΑ και δευτερευόντως οι Κινέζοι κερδίζουν από τον πόλεμο αυτό. Εμείς χάνουμε και χάνουμε πάρα πολλά. Η εμπλοκή της χώρας μας ήταν τεράστιο λάθος. Το τι χάσαμε είναι φανερό. Δεν χτυπήθηκε μόνο η Οικονομία μας, αλλά και η Ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία. Τι κερδίσαμε; Απολύτως τίποτα! Η Τουρκία που κοίταξε τα συμφέροντα της, δέχτηκε επαίνους από Ουκρανούς, Ευρωπαίους και ΗΠΑ γιατί τη σέβονται και δεν τη θεωρούν δεδομένη.

Εμείς είμαστε δυστυχώς είμαστε οι καρπαζοεισπράκτορες της ιστορίας ….

About Μαρία Νικολοπούλου