Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το έργο της Πλατείας δεν ολοκληρώνεται . Το σκάνδαλο μόνο ολοκληρώνεται.

Το έργο της Πλατείας δεν ολοκληρώνεται . Το σκάνδαλο μόνο ολοκληρώνεται.
Ο κ. Νανόπουλος και ο κ. Σταυρέλης που πήραν την ευθύνη με αυτόν τον εργολάβο να κάνουν το έργο, γιατί όπως έλεγαν η ανάθεση σε άλλη εταιρεία που ομόφωνα πρότεινε το 2018 η επιτροπή διαγωνισμού θα ήταν σκάνδαλο, σήμερα σιωπούν προσπαθούν για άλλη μια φορά να παραπλανήσουν τους δημότες και βέβαια καμμία πρόθεση για αυτοκριτική και ανάληψη των ευθυνών για την μη ολοκλήρωση του έργου.
Άλλη μία σκανδαλώδης απόφαση που αφορά στο έργο της ανάπλασης της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη.
Άλλη μία αδιαφανής προσπάθεια του κ. Νανόπουλου και του κ. Πούρου να υφαρπάξουν απόφαση από την οικονομική επιτροπή.
Συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής χωρίς να έχουν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής στη διάθεσή τους τα έγγραφα που αναφέρονται στην εισήγηση. Η εισήγηση της οικονομικής επιτροπής δόθηκε στα μέλη της οικονομικής επιτροπής λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.
Ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας που αφορούσε στο θέμα της συνεδρίασης δόθηκε με e-mail στα μέλη της επιτροπής στις 10.30 περίπου όταν η συνεδρίαση είχε αρχίσει στις 10:00 και συζητούνταν άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Κατανοεί ο καθένας ότι την ίδια στιγμή που συνεδριάζει το όργανο κανείς μα κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να διαβάσει και να μελετήσει ανακεφαλαιωτικό πίνακα 20 σελίδων.
Πού να βρεθούν ευαισθησίες δημοκρατικές στην πρότασή μας να αναβληθεί το θέμα.
Ψήφισαν ναι χωρίς να διαβάσουν τον ΑΠΕ και τα έγγραφα που ανέφερε η εισήγηση.
Δεν είχαμε στη διάθεσή μας το από 27/1/2021 έγγραφο της έκπτωσης του εργολάβου από το έργο της πλατείας. Αλήθεια, έχει συνταχθεί σωστά ή θα καταπέσει λόγω λαθών στην δικαιοσύνη;
Δεν είχαμε στη διάθεση μας το εμπιστευτικό έγγραφο των υπαλλήλων προς τον κύριο Νανόπουλο με το οποίο, από ότι ακούγεται στο δήμο και οι 4 επιβλέποντες του έργου συμφωνούν και προειδοποιούν, ότι η απόφαση η σημερινή δεν πρέπει να παρθεί γιατί είναι παράνομη σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Το έγγραφο αυτό έστω και με εισαγγελική παρέμβαση εμείς θα το ζητήσουμε και θα το πάρουμε νόμιμα από το γραφείο του κ. Νανόπουλου, όπου και φυλάσσεται λες και είναι μυστικό του ελληνικού κράτους που αφορά στην εθνική άμυνα ή στην ασφάλεια της χώρας.
Η ίδια εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας λέει ξεκάθαρα γιατί δεν πρέπει να παρθεί απόφαση από την οικονομική επιτροπή. Οι ΑΠΕ συντάσσονται για να ολοκληρώνονται τα έργα και όχι για να σταματούν ημιτελή και να γλιτώνει ο εργολάβος τις επιπτώσεις που προβλέπει η νομοθεσία.
Σύμφωνα με το ν. 4412 / 16 δεν μπορεί να γίνει μειωτικός ΑΠΕ όταν τροποποιεί την σύμβαση ουσιωδώς, όπως και η ίδια η εισήγηση της υπηρεσίας αναφέρει, δηλαδή ότι υπάρχει ουσιώδης τροποποίηση της σύμβασης και αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει.
Με την σημερινή απόφαση ουσιαστικά χαρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έμμεσα στον εργολάβο.
Είναι σίγουρο κατά την άποψή μας ότι ο εργολάβος αφού διευκολυνθεί από την σημερινή δημοτική αρχή να ολοκληρώσει μόνο ένα κομμάτι του έργου χωρίς να έχει καμία επίπτωση είναι σίγουρο ότι θα στραφεί εις βάρος του δήμου και θα διεκδικήσει σημαντικά ποσά να του καταβληθούν διαμέσου της δικαστικής οδού.
Ζητήσαμε από τον κ. Νανόπουλο και τον κ. Πούρο που ισχυρίστηκαν και ισχυρίζονται ότι δεν θα υπάρξει καμία διεκδίκηση από τον εργολάβο να δεσμευτούν, ότι τυχόν αποζημιώσεις που θα αποφασιστούν από την δικαιοσύνη κατόπιν προσφυγής του εργολάβου να καταβληθούν, επειδή είναι από δικά τους λάθη και εγκληματικές παραλήψεις που έγιναν στην διαχείριση του έργου από την σημερινή δημοτική αρχή, όχι από το Δήμο αλλά από τα δικά τους χρήματα.
Ο κ. Πούρος προς τιμήν του δειλά δειλά δεσμεύτηκε σε αντίθεση με τον κ. Νανόπουλο που παρόλο ότι έχει δηλώσει κατά επανάληψη ότι χειρίζεται το θέμα με τον εργολάβο, όσο και να επιμείναμε δεν είπε ότι δέχεται αν υπάρξουν αποφάσεις να τα καταβάλει από δικά του χρήματα. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του για την άρνηση να δεσμευτεί, όταν και κατά την συνεδρίαση μας διαβεβαίωνε κατηγορηματικά για άλλη μία φορά ότι έχει συμφωνήσει με τον εργολάβο, ότι δεν θα υπάρξει διεκδίκηση από αυτόν.
Η επιστολή του εργολάβου για αυτή του τη δέσμευση ζητήθηκε από τον κ. Πλατή και από εμένα και μας υποσχέθηκαν ότι αυτή θα μας διαβιβαστεί αμέσως μετά τη συνεδρίαση αλλά μέχρι τώρα δεν ήρθε! Εμείς όπως έχουμε δεσμευτεί κατά το παρελθόν ασκώντας τα καθήκοντά μας και έχοντας την υποχρέωση να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου, θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα που προβλέπονται για την ανατροπή της σημερινής απόφασης, που κατάφωρα και σκανδαλωδώς προσβάλλει τα συμφέροντα του Δήμου Κορινθίων για άλλη μια φορά .
Σήμερα ο κ. Νανόπουλος ξέχασε τις παλιές του διακηρύξεις που έχουν γίνει κατά επανάληψη και την ημέρα που η οικονομική επιτροπή αποφάσισε επί προηγούμενης δημοτικής αρχής την ανάθεση του έργου, αλλά και μεταγενέστερα και μετά τις δημοτικές εκλογές, ότι η άποψη του ήταν να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος και να πάμε σύμφωνα με τις διαδικασίες στον επόμενο για να ολοκληρώσει το έργο.
Σήμερα για άλλη μία φορά δήλωσε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, χωρίς να μας εξηγήσει αν τότε έλεγε ψέματα στους Κορίνθιους, για να πετύχει το στόχο του, να αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία το έργο και μέχρι τις εκλογές του 2019 ήξερε συνειδητά ότι δεν θα ολοκληρωθεί .Έλεγε συνειδητά ψέμματα το 2018, ότι η αλλαγή εργολάβου κατόπιν έκπτωσης αν δεν κατάφερνε να το κατασκευάσει ο σημερινός εργολάβος θα καθυστερούσε το έργο μόνο για 2-3 μήνες και δε χάθηκε ο κόσμος να καθυστερήσει τόσο λίγο και να ολοκληρωθεί επί των ημερών του.
Σήμερα μίλησε και είπε ότι αν ακολουθούσαμε αυτό που τότε ο ίδιος είχε προτείνει θα πηγαίναμε σε πολυετή καθυστέρηση για την ολοκλήρωση του έργου. Πότε έλεγε την αλήθεια; Το έργο όμως δεν ολοκληρώθηκε μετά από τόσες παρατάσεις που δόθηκαν παράνομα από την σημερινή δημοτική αρχή. Πρώτη παράταση 7 μηνών και στοίχημα ότι το έργο θα τελειώσει το Πάσχα του 2020. Το στοίχημα χάθηκε για αυτόν με τραγικό τρόπο, γιατί όχι δεν τελείωσε το έργο, αλλά δεν τελείωσε ούτε καν η πλατεία. Και δόθηκαν κι άλλες παρατάσεις από τότε μέχρι και σήμερα και το έργο δεν τελείωσε, δεν τελείωσε ούτε καν η πλατεία.
 Σήμερα επιχειρούν για άλλη μία φορά να πουν στην κοινή γνώμη του δήμου ότι η προσπάθεια τους είναι να ανοίξει η πλατεία και ότι το έργο ολοκληρώθηκε με την σημερινή παράνομη απόφαση και ταυτόχρονα να ισχυριστούν ότι εμείς τάχα δεν αφήνουμε να ολοκληρωθεί η πλατεία Παναγή Τσαλδάρη. Τι σχέση έχει ο αρχικός σχεδιασμός με αυτό το απαράδεκτο αποτέλεσμα που θέλουν να παρουσιάσουν ότι είναι ο αρχικός σχεδιασμός;
Ξέρουν πολύ καλά αλλά το αποκρύπτουν ότι η σημερινή πλατεία δεν έχει καμία σχέση με αυτή που σχεδιάστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία είναι στη διάθεση όλων γιατί σε τρισδιάστατες εικόνες έχει δοθεί στην δημοσιότητα και είναι κτήμα όλων των δημοτών . Αυτό που σήμερα υλοποιήθηκε δεν έχει καμία σχέση με την σύγχρονη, λειτουργική, πανέμορφη πλατεία που θα απολάμβαναν όλες και όλοι οι Κορίνθιοι και οι επισκέπτες της.
Κλείνουν το έργο χωρίς να βάλουν το πράσινο που είχε σχεδιαστεί με μεγαλύτερης ηλικίας δένδρα και περισσότερα. Κλείνουν το έργο χωρίς τις 20 ομπρέλες που θα χρησίμευαν για την σκίαση των επισκεπτών αλλά και χρήση των καταστημάτων. Αλήθεια για τις ανάγκες των καταστημάτων θα επιτρέψετε να βάλει ο καθένας ό,τι επιθυμεί και «να γελάει μαζί μας ο κάθε πικραμένος» που λέει και ο λαός μας. Κλείνουν το έργο χωρίς την κατασκευή του καταστήματος που προβλεπόταν να γίνει στην πλατεία.
Κλείνουν το έργο χωρίς τις 7 πέργκολες που θα έδιναν μια ξεχωριστή ομορφιά αλλά και σκίαση. Κλείνουν το έργο χωρίς να γίνουν τα συνοδά έργα, η πλακόστρωση όλης της οδού Ερμού από την Αδειμάντου μέχρι την Δαμασκηνού, χωρίς την πλακόστρωση της οδό Κύπρου μπροστά από την πλατεία, χωρίς την πλακόστρωση της οδού Εθνικής Αντίστασης μπροστά από την πλατεία που θα ενωποιούσε το χώρο της πλατείας με το χώρο της πλατείας του δικαστηρίου και τους πεζόδρομους. Κλείνουν το έργο έχοντας χαρίσει επιπλέον χρήματα στον εργολάβο.
Κλείνουν το έργο έχοντας επιστρέψει στον εργολάβο τις 60.000 € που νομίμως κρατήθηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου ως ποινικές ρήτρες για τις καθυστερήσεις του έργου. Κλείνουν το έργο και κάνουν ό,τι είναι δυνατό τελικά να μην γίνει έκπτωση του εργολάβου για να του χαριστεί και η εγγυητική επιστολή αξίας πάνω από 60.000 € που έχει κατατεθεί στο δήμο για την καλή εκτέλεση του έργου.
Άφαντος ο κ. Σταυρέλης από την συνεδρίαση .
Φαίνεται δεν θα είχε διαδίκτυο ή μονάδες στο κινητό του, γιατί όπου και να βρίσκεσαι, ακόμη και για εμβολιασμό όπως μας είπε ο κ. Νανόπουλος για λογαριασμό του, μπορείς να συμμετάσχεις στην συνεδρίαση. Αυτό κ. Σταυρέλη είναι σκάνδαλο, να μην ολοκληρωθεί το έργο και όχι αυτά που λέγατε για σκάνδαλο το 2018 για να πετύχετε μαζί με τον κ.Νανόπουλο να μην ανατεθεί το έργο σύμφωνα με την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού. Σκάνδαλο είναι που σήμερα σιωπάτε και ξεχνάτε ότι το έργο δεν ολοκληρώθηκε και το τμήμα που κατασκευάστηκε κόστισε με χαριστικές πράξεις πολλά περισσότερα. Πού γλύτωσε χρήματα ο Δήμος;
Εσείς που είχατε συμφωνήσει με τον σχεδιασμό του έργου είστε σήμερα ικανοποιημένος; Δεν περιμένω απαντήσεις. Θέλατε για προεκλογικές σκοπιμότητες να μην τελειώσει το έργο πριν από τις εκλογές και το πετύχατε με τον κ. Νανόπουλο, που σήμερα με ομόφωνη απόφαση του συνδυασμού σας συνδιοικείτε τον δήμο με αντιδήμαρχο από τον συνδυασμό σας τον κ. Καρασάβα Γιάννη.
Εμείς τότε δυστυχώς σας ακούσαμε και ψηφίσαμε στην οικονομική επιτροπή για την εκτέλεση του έργου από τον σημερινό εργολάβο. Αλήθεια μήπως θυμάστε την σαφέστατη αναφορά μου ότι το έργο δεν θα εκτελεστεί με τόση μεγάλη έκπτωση, την ευχή μου να δικαιωθείτε εσείς και ο κ. Νανόπουλος και να γλυτώσει ο Δήμος τις 500.000 ευρώ και να κατασκευαστεί το έργο; Δεν περιμένω απάντηση. Ξέρω καλά τι σημαίνει σκοπιμότητα.
Ξέρω καλά ότι δικαιώνομαι για άλλη μια φορά, αλλά ξέρω επίσης ότι και στο μέλλον η σκοπιμότητα από κάποιους θα είναι πάνω από τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών. Λυπάμαι που μετά από 2 χρόνια καθυστέρηση το έργο δεν ολοκληρώνεται . Στεναχωριέμαι που η αναγέννηση της Κορίνθου που έχει την σφραγίδα του συνδυασμού «Πορεία Ευθύνης» και την δική μου ως επικεφαλής δεν ολοκληρώνεται .
Εμείς αγαπήσαμε και αγαπούμε τον Δήμο και θα αγωνιζόμαστε μέρα με την μέρα να γίνεται όλο και πιο όμορφος έχοντας στο κέντρο τον άνθρωπο και την συνεχή βελτίωση της ποιότητας της ζωή του.
 

About Μαρία Νικολοπούλου