Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το έστρωσε και στην πλατεία Συντάγματος – Στη δυτική Ελλάδα βελτιωμένος καιρός.

Το έστρωσε και στην πλατεία Συντάγματος – Στη δυτική Ελλάδα βελτιωμένος καιρός.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» που έθεσε σε «λευκό κλοιό» μεγάλο μέρος τα χώρας.

Στη δυτική Ελλάδα βελτιωμένος καιρός.
Στη βόρεια, ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις.
Στις υπόλοιπες περιοχές χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

 

Χιονοπτώσεις σημειώνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Στα λευκά «ντύθηκε» και το κέντρο της Αθήνας.

Η έντονη χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, κυρίως των βορείων προαστίων.

Πλάτεία Συντάγματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν το βράδυ στις περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Ν. Ιωνίας, Ψυχικού, Αμαρουσίου και Βάρης, καθώς το επιπλέον βάρος από τη συνεχόμενη χιονόπτωση στα κλαδιά των δέντρων προκάλεσε ην πτώση τους και κατ΄επέκταση ζημιές στο Δίκτυο.

Στην Άνοιξη υπάρχουν περιοχές που συμπληρώνουν 30 ώρες δίχως ηλεκτρικό ρεύμα. Άνθρωποι κρυώνουν και πεινάνε. Αυτό σημαίνει διακοπή ρεύματος.

Τα μεσάνυχτα διακόπηκε επίσης, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Μεσογείων, από την διασταύρωση με την οδό Αγίας Τριάδος στην Αγία Παρασκευή στο ρεύμα προς Γέρακα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι κινούμενοι στη Λ. Αθηνών με κατεύθυνση την Ελευσίνα από το ύψος του Χαϊδαρίου περιοχή Παλατάκι θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εναλλακτικά για μετάβαση προς Ελευσίνα κλπ προτείνεται η Αττική Οδός.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστή παραμένει σε όλα τα οχήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη προς τη Λαμία και στα δύο ρεύματα, μέχρι τις 19:00 της Τρίτης.

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με ανάρτησή του στο twitter καλεί τους πολίτες της Αττικής να αποφύγουν τις μετακινήσεις για την ασφάλειά τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

«Ισχυρή χιονόπτωση τώρα στην Αττική, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

 

«Οι μεν κάτοικοι στις περιοχές αυτές να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν για αργότερα, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν από και προς τις περιοχές αυτές, σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους να μετακινηθούν και αυτοί μετά τις 10.00 το πρωί.

»Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

»Πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής», αναφέρεται.

Σε συναγερμό βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του οποίου δέχθηκε μέχρι χθες 245 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Προβλήματα επίσης σημειώθηκαν οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

 

Πώς θα εξελιχθούν την Τρίτη τα φαινόμενα

Αναλυτικά ο καιρός στην Κορινθία

 

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον 1) έως 03 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

About Μαρία Νικολοπούλου