Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το γλυκό των Χριστουγέννων: Πάβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε, ζαχαρωμένα cranberries και ρόδι!

Το γλυκό των Χριστουγέννων: Πάβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε, ζαχαρωμένα cranberries και ρόδι!

Το γλυκό των Χριστουγέννων: Πάβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε, ζαχαρωμένα cranberries και ρόδι!

Γλυκιά και κρεμώδης, τραγανή και μαστιχωτή, γεμάτη αρώματα του χειμώνα , η πάβλοβα είναι το ιδανικό γλυκό για να ολοκληρωθεί το χριστουγεννιάτικο  γεύμα.

κάντε μια πάβλοβα, ένα γλυκό αιθέριο και φίνο, όπως η υπέροχη ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα, που για χάρη της, για να την ευχαριστήσει, το εμπνεύστηκε ο αυστραλός ζαχαροπλάστης, μπορεί βέβαια να ήταν και νεοζηλανδός, αλλά εμείς δεν θα τα χαλάσουμε τώρα για την καταγωγή του.

Yλικά:

για μαρέγκα:

6 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου

1,5 φλ κρυσταλλική ζάχαρη

2 κγ κορν φλάουρ  

½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

για ζαχαρωμένα Cranberries:

 φλ cranberries 

½ φλιτζάνι ζάχαρη + 3 κουταλιές της σούπας

½ φλιτζάνι νερό

για  κρέμα μασκαρπόνε:

 φλ cranberries

 φλ ρόδι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

½ φλ χυμό πορτοκαλιού

1 φλ κρέμα γάλακτος

½ φλ τυρί μασκαρπόνε

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

 

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 130 C και ετοιμάστε ένα ταψάκι με λαδόκολλα ή ματ σιλικόνη.

Σε ένα μίξερ με χτυπήστε ελαφρά 6 ασπράδι μέχρι να αφρατέψουν και σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη. Χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα για 6 – 7 λεπτά. Το μείγμα θα είναι σκληρό και γυαλιστερό.

Σταματήστε το μίξερ, προσθέστε το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε το κορν φλάουρ και συνεχίστε το χτύπημα για ένα λεπτό .

Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα μεταφέρετε τη μαρέγκα αμέσως επάνω στη λαδόκολλα σε στρογγυλό σχήμα. (Αν θέλετε μπορείτε να σχεδιάσετε με ένα μολυβάκι από πριν πάνω στη λαδόκολλα έχοντας οδηγό μια στρόγγυλη φόρμα).

Ψήστε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήστε το φούρνο και με την πόρτα κλειστή, αφήστε το να καθίσει στο εσωτερικό του μέχρι να κρυώσει εντελώς. (Μπορείτε από προηγούμενες ημέρες να έχετε έτοιμη τη μαρέγκα καθώς διατηρείται άψογα τυλιγμένη σε μεμβράνη τροφίμων)

Για να κάνετε ζαχαρωμένα cranberries, βράζουμε το νερό μαζί με ½ φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσει Ανακατεύετε τα φρούτα  με το σιρόπι ζάχαρης και καταψύξτε για 30 λεπτά. Στραγγίξτε και κυλήστε τα σε ένα μπολ με την υπόλοιπη ζάχαρη.  

Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τα cranberries, το ρόδι, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να πήξει. Σουρώστε τη σάλτσα για να απομακρύνετε τους σπόρους και αφήστε να κρυώσει. 

Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε την κρέμα, το μασκαρπόνε και το εκχύλισμα βανίλιας. Με μια σπάτουλα αναμίξτε μαλακά με τη σάλτσα. 

Στήνουμε το γλυκό με τη μαρέγκα κάτω, το μίγμα μασκαρπόνε από πάνω και τα ζαχαρωμένα cranberries για διακόσμηση. 

 

 

zaxaro

Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία

 

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου