Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το δημοφιλέστερο φαγητό στον κόσμο! Πως θα το φτιάξετε

Το δημοφιλέστερο φαγητό στον κόσμο! Πως θα το φτιάξετε

Τα μακαρόνια, η τροφή που κλέβει τις καρδιές μεγάλων και μικρών, είναι και επίσημα η πιο αγαπημένη τροφή του πλανήτη.

Παγκόσμια έρευνα της οργάνωσης Oxfam ανέδειξε στην κορυφή της παγκόσμιας προτίμησης τα ζυμαρικά αφήνοντας πίσω δημοφιλείς τροφές όπως το κρέας, το ρύζι και την πίτσα.

Τα ζυμαρικά είναι ένα προϊόν που καταναλώνεται και στις πέντε ηπείρους και η διατροφική τους αξία είναι αδιαμφισβήτητη. Η εξάπλωσή τους οφείλεται στα αξιόλογα πλεονεκτήματα που έχουν ως είδη διατροφής, επειδή διατηρούνται για μεγάλο διάστημα, μαγειρεύονται γρήγορα και εύκολα και είναι οικονομικά.

Και φυσικά, είναι νόστιμα,  αποτελώντας παράλληλα  μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης με παραλλαγές. Έχοντας τα ως βασική πρώτη ύλη μπορούμε να φτιάχνουμε κάθε μέρα ένα διαφορετικό πιάτο με αξιόλογη θρεπτική αξία.

Οι Έλληνες είμαστε Μακαρονάδες!

Η συνολική αγορά της βιομηχανίας ζυμαρικών στην Ελλάδα, υπολογίζεται στα 170 εκ. Ευρώ ετησίως και η παραγωγή τους είναι 110.000 τόννοι. Από αυτούς το 30% εξάγεται σε πολλές χώρες.

Σύμφωνα με στοιχεία του World Pasta Organization, η Ιταλία βρίσκεται στην κορυφή της κατανάλωσης ζυμαρικών, με 28 κιλά κατά κεφαλή ετησίως. Ακολουθούν η Βενεζουέλα και η Τυνησία, ενώ στην τέταρτη θέση συναντάμε την Ελλάδα, με 10 κιλά κατά κεφαλή το χρόνο.

25η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών UNAFPA (http://www.pasta-unafpa.org/)  για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.

Δείτε τη συνταγή που σας προτείνουμε:

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

 

bolonez

Τι θα χρειαστείτε:

500 γρ. σπαγγέτι βρασμένο al dente

Συνταγή

Για τον κιμά:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
2 κ.γ. ζάχαρη
4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα:
300 ml κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
20 γρ. αλεύρι
10 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σ’ αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά κι ανακατεύουμε συνεχώς. Σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί μας. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρις ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια μας, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και μόλις τον απομακρύνουμε απ’ την φωτιά προσθέτουμε λίγες κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε την κρέμα μας, ζεσταίνοντας τον βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτοντας σ΄αυτόν το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Στο ταψί μας βάζουμε μία στρώση κιμά, μία μακαρόνια και άλλη μία κιμά. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το μείγμα της κρέμας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Δείτε τα μαγαζιά της Κορινθίας  με τις εκπληκτικές μακαρονάδες.

fragias restaurant θαλασσινών στο Λουτράκι

ΘΕΑΤΡΟ – Καφέ – Φαγητό & Γλυκό

SEA & SAND bar – restaurant

About Μαρία Νικολοπούλου