Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το καλύτερο ψωμί που έχω δοκιμάσει

Το καλύτερο ψωμί που έχω δοκιμάσει

Πιθανόν να έχεις ακούσει ότι η Μεσογειακή Διατροφή αποτελεί το ιδανικότερο πρότυπο διατροφής μέχρι και σήμερα! Στην βάση, λοιπόν, της πυραμίδας της Μεσογειακής διατροφής βρίσκονται τα αμυλούχα τρόφιμα, αναπόσπαστο κομμάτι των οποίων αποτελεί και το αγαπημένο μας ψωμί.

Δείτε μία συνταγή που είναι ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει!

Συστατικά

10 συστατικά

Οδηγίες

0 από 11 βήματα ολοκληρώθηκαν

  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
  2. Ρίχνουμε δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  5. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
  6. Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
  7. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε λαδωμένη επιφάνεια, σε φύλλο.
  8. Απλώνουμε σπασμένη φέτα που έχουμε αναμείγει με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  9. Πατάμε ελαφρώς με τον πλάστη και κόβουμε σε λωρίδες με πάχος 4 δάχτυλα.
  10. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένη φόρμα για κέικ και αλήφουμε με αυγό.
  11. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσει.

 

Το καλύτερο ψωμί που έχω δοκιμάσει

 

About Μαρία Νικολοπούλου