Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το πιο παράξενο μπριάμ: Σαρδέλες με μπριάμ στο φούρνο

Το πιο παράξενο μπριάμ: Σαρδέλες με μπριάμ στο φούρνο
Ελαφρύ φαγητό, γεμάτο λαχανικά και λεμονάτες σαρδέλες που λιώνει στο στόμα, χωρίς πολύ κούραση αφού την περισσότερη δουλειά την κάνει ο φούρνος.
 1 λεπτά

Υλικά

  1. 1 κιλό σαρδέλες
  2. 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες στα δύο
  3. 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  4. 5 κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  5. 4 πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  6. 1 πιπεριά (εγώ έβαλα κόκκινη)
  7. 120 ml παρθένο ελαιόλαδο
  8. 120 ml χυμό φρέσκου λεμονιού
  9. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  10. λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάω κόβοντας τα λαχανικά και τα βάζω στο ταψί. Τα πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα ανακατεύω καλά. Σε ένα μπολ αναμιγνύω το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και ρίχνω τη μισή ποσότητα πάνω από τα λαχανικά και συμπληρώνω με 200 ml νερό (σε θερμοκρασία δωματίου). Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 40 λεπτά μέχρι να έχουν μισό-ψηθεί τα λαχανικά (να κρατάνε ακόμα). Ενδιάμεσα παρακολουθώ κι αν χρειαστεί συμπληρώνω με νερό. Πασπαλίζω τις σαρδέλες εξωτερικά αλλά

  2. Και στην κοιλιά τους με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, τοποθετώ πάνω στα λαχανικά τα ψάρια και τα λούζω με το υπόλοιπο λαδολέμονο. Αν χρειαστεί συμπληρώνω με ζεστό νερό, μειώνω τη θερμοκρασία στους 200 C και το ψήνω για άλλα 40 λεπτά ακόμα. Δοκιμάζω αν θέλω κι άλλο λεμόνι να συμπληρώσω. Πασπαλίζω με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω. #cooksyntages

About Μαρία Νικολοπούλου