Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το πιο ωραίο γλυκό ψυγείου του καλοκαιριού (VIDEO)

Το πιο ωραίο γλυκό ψυγείου του καλοκαιριού (VIDEO)

Tο πιο εύκολο γιαουρτογλυκό του site, με 3 βασικά υλικά!

Το γιαούρτι στην ζαχαροπλαστική δεν είναι καινούρια μόδα! Στην Ελλάδα το συνηθίζαμε πάντα. Όσο για την Κρήτη, ακόμη και σκέτο με μέλι , κανέλα και καρυδάκι τριμμένο το σερβίρουμε. Μη παραλείψετε αν περάσετε από τις Βρύσες Χανίων (αλλά και από άλλα χωριά κυρίως της δυτικής Κρήτης)  να δοκιμάσετε  γιαούρτι με μέλι που θα βρείτε ακόμη και σε καφενεδάκια. Η ποιότητα των δύο αυτών υλικών δίνει ένα επιδόρπιο που δεν μπορείτε να  απολαύσετε εύκολα αλλού.

Δεν ξέρω αν η ομορφιά του χωριού Βρύσες (που βρίσκεται περίπου στο μέσον της διαδρομής Ρεθύμνου-Χανίων) κάνει αξεπέραστη και τη γεύση αυτού του απλούστατου επιδόρπιου, αλλά όπου αλλού κι αν το έχω δοκιμάσει δεν είναι ίδιο. Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουν να λένε τόσο για το γιαούρτι τους, όσο και για το μυρωδάτο μέλι τους.

Σταματήστε λοιπόν οπωσδήποτε στις Βρύσες όσοι πάτε προς τα Χανιά το φετινό καλοκαίρι για να απολαύσετε το καφεδάκι σας σε μια από τις πιο δροσερές πλατείες της Κρήτης. Συνοδέψτε το με σουρωτό γιαούρτι και μέλι.

 

Δείτε επίσης

Εξαιρετικά εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας

 

Αποτέλεσμα, ένα δροσερό ελαφρύ γλυκάκι που μπορεί να καταναλωθεί και σαν επιδόρπιο χωρίς να μας βαρύνει καθόλου ακόμη κι αν έχουμε παραφάει. Μια πολύ ελαφριά κρέμα τύπου μους λεμονιού, που αρέσει σε όσους την έχουν δοκιμάσει. Όσοι προσέχουν τις θερμίδες μπορούν να το ελαφρύνουν ακόμη περισσότερο χρησιμοποιώντας στραγγιστό γιαούρτι 2%.

Από παλιότερη παρασκευή, με νεραντζάκι γλυκό και καραμελωμένο αμυγδαλάκι

Εκτύπωσε μόνο τη συνταγή!

 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2 ή 5 ή10%

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 gr)

Το ξύσμα και το χυμό 3 μεγαλούτσικων λεμονιών ή 4 μικρών

Μια κούπα τριμμένα κουλουράκια ή παξιμαδάκια, ή σπιτικά μπισκότα , ή μπισκότα εμπορίου τύπου πτι μπερ ή digestive.

About Μαρία Νικολοπούλου