Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το ρυζόγαλο της γιαγιάς – Ρυζόγαλο με βουβαλίσιο γάλα

Το ρυζόγαλο  της γιαγιάς  – Ρυζόγαλο με βουβαλίσιο γάλα

Το ρυζόγαλο μου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια όταν το έφτιαχνε η γιαγιά μου και τα καταβροχθίζαμε δυο-δυο με τις  αδερφές μου.

Εύκολο και νόστιμο. Η γιαγιά μου έφτιαχνε αυτό το ρυζόγαλο σχεδόν κάθε μέρα με ολόφρεσκο γάλα που μας έφερνε  ο γαλατάς της γειτονιάς.

Δείτε τρεις συνταγές που ξεχωρίζουν :

Ρυζόγαλο με βουβαλίσιο γάλα

Το βουβαλίσιο γάλα έχει ευεργετικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν προβλήματα αλλεργιών, ψωρίασης, εκζέματα ή δυσανεξία στη λακτόζη. Το φρέσκο γάλα ειδικά συνιστάται ως τροφή αδύνατων και ασθενών ανθρώπων. Είναι απόλυτα υγιεινό γιατί τα βουβάλια ευδοκιμούν χωρίς την ανάγκη ζωοτροφών ή αντιβιοτικών, ενώ γρασίδια, τριφύλλια και άχυρο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους.

Το ρυζόγαλο είναι κρεμώδες γλύκισμα το οποίο παρασκευάζεται από ρύζι που έχει βράσει σε γάλα, ζάχαρη και κορν φλάουερ. Συνηθίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου με διαφοροποιήσεις στη συνταγή. Σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία είναι τυπικό Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα.

Στην Ελλάδα συνηθίζεται να πασπαλίζεται με κανέλα. Αναφέρεται ότι το ρυζόγαλο ήταν ένα προσφιλές γλύκισμα για τους Έλληνες επί Τουρκοκρατίας. Δεδομένου ότι είναι εύκολο στην παρασκευή του φτιάχνεται και από μικρές βιοτεχνικές εταιρείες. Τις τελευταίες δεκαετίες, παρασκευάζεται και σε τυποποιημένες συσκευασίες από μεγάλες γαλακτοκομικές εταιρείες.

Συστατικά

  • 1 & 1/2 lt. γάλα βουβαλίσιο
  • 50 gr. ρύζι γλασέ μουλιασμένο για 2 ώρες σε νερό
  • 180 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 gr. κορν φλάουρ
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 βανίλια stick

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το 1 κιλό γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το ρύζι και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα μπολ, διαλύουμε στο υπόλοιπο κρύο γάλα το κορν-φλάουρ, ρίχνουμε και τους κρόκους, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς για ελάχιστα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.
  3. Την μεταφέρουμε σε πυρίμαχα φορμάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί, τα καλύπτουμε μέχρι τη μέση με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να κάνει μια σκούρα κρούστα το ρυζόγαλο. Όταν Κρυώσουν Πασπαλίζουμε με κανέλα.

 

 

  • Υλικά συνταγής: 3/4 του φλιτζανιού ρύζι γλασέ, 2 φλιτζάνια νερό, λίγο αλάτι, 5 φλιτζάνια φρέσκο γάλα, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, λίγη μαστίχα κοπανισμένη (πραιρετικά), 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ, κανέλα για το πασπάλισμα
  • Δείτε επίσης 

Η καλύτερη συνταγή για Ρυζόγαλο 100% επιτυχία

Προετοιμασία

Εκτέλεση συνταγής: Βάζετε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι και σιγοβράζετεγια 10′. Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά. Όταν το ρύζι βράσει, διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτετε κι αυτό στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει το ρυζόγαλο να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζετε σε 6 μπολ. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και το σερβίρετε πασπαλισμένο με κανέλα ή σκέτο, αν δεν την τρώνε τα παιδιά.

 

About Μαρία Νικολοπούλου