Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το χτύπημα στο σπίτι του το έκανε ο Π – Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε. Το τηλεφώνημα που έδωσε τους δράστες

Το χτύπημα στο σπίτι του το έκανε ο Π – Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε. Το τηλεφώνημα που έδωσε τους δράστες

Ο γνωστός παρουσιαστής ζήτησε και πήρε προθεσμία για το Μεγάλο Σάββατο για να απολογηθεί. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στις 9:30 το πρωί και αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, ο Μένιος Φουρθιώτης “από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του”.

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα ήταν αυτό που, σύμφωνα με το πολυσέλιδο έγγραφο, “ξεκλείδωσε” την υπόθεση. Οι πληροφορίες που δόθηκαν στο επίμαχο τηλεφώνημα φέρονται να είναι αυτές που βοήθησαν να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης και να οδηγηθούν οι αρχές στους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στις ” 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε:

«Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Π… με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….». Μάλιστα, ο άγνωστος άνδρας φέρεται να έδωσε στις αρχές τρία κινητά τηλέφωνα.

Από την έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε ότι πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. ο Μένιος Φουρθιώτης κάλεσε τον έναν συγκατηγορούμενο του και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα τον δεύτερο.

“Περί την 01:55 τις 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Μ. Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μηνύματα στον έναν συγκατηγορούμενο του και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω»” όπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Τα εργαστήρια της αστυνομίας ήταν αυτά που “μίλησαν” καθώς όπως αναφέρεται στο πολυσέλιδο έγγραφο “από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη προέκυψε ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο Καλάσνικοφ, ενώ τα γενετικά στοιχεία ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στο σάκο οδήγησε τους αστυνομικούς συλλήψεις.”.

Σύμφωνα με τις αρχές από την εργαστηριακή εξέταση του σάκου που εντοπίστηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς “προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων”. Άλλωστε, οι συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή φέρονται να είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών καθώς, μεταξύ άλλων, σε βάρος τους έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις. Ο ένας δε από τους κατηγορούμενους έχει καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία.

Όσο για τον Μένιο Φουρθιώτη στο διαβιβαστικό της αστυνομίας καταγράφονται μετά το 2005 περισσότερες από 30 υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται το όνομα του είτε έχοντας τον ρόλο του μηνυτή είτε αυτόν του κατηγορούμενου.

Νωρίτερα σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη και ακόμη τριών συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωρεία αξιόποινων πράξεων.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα που αποδίδονται στον τηλεπαρουσιαστή είναι:

Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά (πλημμέλημα)

Απόπειρα εκβίασης (πλημμέλημα)

Ψευδής καταγγελία (πλημμέλημα)

Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος (πλημμέλημα)

Στους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:

Σύσταση συμμορίας

Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού

Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση

Έκρηξη

Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας

Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)

Παράνομη οπλοκατοχή

Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος δύο εκ των δύο κατηγορούμενων, Κωνσταντίνος Γώγος, υποστήριξε ότι «Είναι αστείο να είναι δυο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».

madata.gr

About Μαρία Νικολοπούλου