Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το ωραιότερο γαλακτομπούρεκο και κανταΐφι μαζί

Το ωραιότερο γαλακτομπούρεκο και κανταΐφι μαζί

Γαλακτομπούρεκο με καταΐφι! Το θεϊκό γαλακτομπούρεκο που θα λατρέψεις! Το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο έρχεται και συναντάει το υπέροχο φύλλο για κανταϊφι!

1)Πρώτα Βουτυρωνουμε το ταψί (30χ27) που θα το συναρμολογησουμε!Βάζουμε μέσα 2 φύλλα κρούστας τα οποία Βουτυρωνουμε καλά και τα ψήνουμε ελαφρώς στους 200β.

Δεύτερον Βουτυρωνουμε το ταψί του φούρνου ρίχνουμε μέσα 500 γρ Καντάιφι και 300 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο ανακατεύουμε να μουσκεψει το Καντάιφι καλά και το ψήνουμε ελαφρώς στους 200 2.Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει

Κάνουμε και την κρέμα:
Υλικά:

2 λίτρα φρέσκο γάλα,

200 γρ ζάχαρη,

4 αυγά,2 κρόκους,

2 βανιλιες η 1 κ.γ.υγρη βανίλια,

200 γρ σιμιγδάλι ψιλό,

60 γρ βούτυρο αγελαδινό σε κομματάκια

ΣΙΡΟΠΙ:
700 γρ ζάχαρη,500 γρ νερό,μισό λεμόνι τον χυμό του βράσιμο 8 λεπτά να δέσει καλά

Και ξεκινάμε:Πάνω στα ψημένα φύλλα κρούστας βάζουμε το μισό Κανταιφι πάνω στο Κανταιφι ρίχνουμε την κρύα κρέμα και πάνω στην κρέμα βάζουμε το υπόλοιπο Κανταιφι
Με ένα πινέλο Βουτυρωνουμε γωνίες καλά ραντίζουμε ελαφρώς με νερό και το βάζουμε να ψηθεί στους 170 β για 1 ώρα

xrysessyntages.gr

About Μαρία Νικολοπούλου