Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το ωραιότερο γλυκό – σπιτικά λουκούμια λεμονιού

Το ωραιότερο γλυκό – σπιτικά λουκούμια λεμονιού

 

Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά με τα λουκούμια. Ήθελα καιρό να δοκιμάσω αλλά πάντα κάτι άλλο έκανα. Η Όλγα μια φίλη  , ζήτησε συνταγή για λουκούμι με λεμόνι.

Ενθουσιάστηκα! Είναι τόσο μεταμορφωτική η διαδικασία, παίρνεις 3 υλικά διάφανα και τους δίνεις χρώμα, γεύση, σχήμα! Τόσο γρήγορα έγινε που θα μπορούσατε μια χαρά να κάνετε λουκούμια για τη φίλη που θα έρθει για καφέ ή για το δείπνο των φίλων σας ή για δώρο delicatessen σπανιότατο, αφού μπορείτε να δώσετε όποια γεύση αγαπά αυτός που θα του το προσφέρετε!

Οι άνθρωποι της σαμπάνιας Moet μου είχαν πει ότι ο καλύτερος γλυκός συνοδός της σαμπάνιας είναι το λουκούμι. Σκεφτείτε το λίγο! οι δροσερές φυσαλλίδες πόσο τέλεια καθαρίζουν τη βελούδινη επίστρωση ενός  λουκουμιού στον ουρανίσκο μας.

Είχα διαβάσει για το πόσο κουραστικό είναι το ανακάτεμα και πως θέλει ώρες να κρυώσει το μίγμα. Αυτό μπορεί να ισχύει για τους λουκουματζήδες αλλά όχι για τα σπίτια μας. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε τόσο μεγάλη ποσότητα. Είναι προτιμότερο να κάνουμε μικρή ποσότητα, από διαφορετική γεύση κάθε φορά, για να έχει κι ένα στοιχείο έκπληξης για την οικογένεια. Δεν θέλουμε να τους μπουκώσουμε στα λουκούμια ούτε να τα αφήνουμε να ξεραίνονται.

Η δόση που θα σας δώσω θα είναι  μικρή, βγαίνουν καμμιά 30αρια μπουκίτσες.

 

Υλικά:
1 νεροπότηρο μεγάλο νερό
1 νεροπότηρο μεγάλο φρέσκο χυμό λεμονιού (το σουρώνουμε)
1 νεροπότηρο μεγάλο ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1 νεροπότηρο μεγάλο νισεστέ
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελέ λεμονιού (αν θέλουμε βάζουμε κ παραπάνω, έχει τύχει να βάλω και τα δύο σακουλάκια σκόνη ζελέ)
Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, το χυμό φρέσκου λεμονιού, τη ζάχαρη, το νισεστέ, τη σκόνη ζελέ.
Τα ανακατεύουμε πρώτα με αυγοδάρτη να λιώσουν στο χαμηλό, και στη συνέχεια με ξύλινη κουτάλα (γρήγορο ανακάτεμα) να πήξει πολύ (σφιχτή κρέμα) κ προσοχή μην καεί

Τοποθετούμε σε νεροπότηρα με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Να το βάλουμε καλά στα ποτήρια μην υπάρχουν κενά. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά σκεπάζουμε τα ποτήρια με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε ψυγείο τουλάχιστον μισή με μία μέρα.
Ξεκολλάμε απ’ τα ποτήρια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.

xrysessyntages.gr

About Μαρία Νικολοπούλου