Το αυθεντικό παραδοσιακό γλυκό Θεσσαλονίκης με τραγανό σιροπιασμένο φύλλο γεμιστό με κρέμα και με ιστορία 80 ετών.
Σήμερα υπάρχουν πολλές παραλλαγές που μιμούνται την γεύση της αυθεντικής συνταγής για τρίγωνα πανοράματος, που πρωτοδημιουργήθηκε από τον Ελενίδη.
Το σημαντικότερο για να φτιάξουμε τα τέλεια τρίγωνα Πανοράματος, είναι να βάλουμε την κρέμα λίγο πριν την κατανάλωση τους για να μην μαλακώσει το φύλλο κρούστας μας. Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για μια εβδομάδα, μόνο που η κρέμα θα αρχίσει να μαλακώνει το φύλλο, έτσι καταλαβαίνουμε και πόσο φρέσκα είναι τα τρίγωνα Πανοράματος.
Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία… Τα καλύτερα της Κορινθίας
1 φέτα λεμόνι
3/4 κουπ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και καραμελωμένα
2 κ.σ. ζάχαρη
(Σε αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστούν. Έπειτα ριχνουμε την ζάχαρη και όταν λιώσει ανακατεύουμε τα αμύγδαλα να πάει παντού η καραμέλα.Τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κοβουμε σε multi ή τα χτυπάμε λίγο στο γουδί.)
Φτιάχνουμε τα τρίγωνα βουτυρώνοντας ένα ένα φύλλο και διπλώνοντας όπως στις φωτογραφίες.
Σιροπιάζουμε καλά βαπτίζοντας τα στο χλιαρό σιρόπι.
Όταν πάρει την επάνω μορφή ρίχνουμε τα 2/3 από το γάλα ανακατεύοντας.
Με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύουμε τις βανίλιες και το νισεστέ.
Όταν ζεσταθεί το μείγμα, προσθέτουμε το μείγμα με το νισεστέ
και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνεια της για να μη μας κάνει πέτσα μέχρι να κρυώσει καλά.
Αφού έχει κρυώσει η κρέμα την βάζουμε σε ένα κορνέ. Γεμίζουμε ένα ένα τα τρίγωνα και πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Τα τοποθετούμε με σειρά και τα βάζουμε ψυγείο να παγώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία! 😉