Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τραγωδία στη Κορινθία: «Δεν βούτηξα γιατί έχω άσθμα» – Συνελήφθη ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε

Τραγωδία στη Κορινθία: «Δεν βούτηξα γιατί έχω άσθμα» – Συνελήφθη ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε

Συγκλονίζει η τραγωδία στην Κορινθία: Ο πατέρας επέτρεψε στο παιδί του να κολυμπήσει παρά το γεγονός ότι δεν ήξερε κολύμπι. Επικαλούμενος ότι πάσχει από άσθμα δεν έπεσε στη θάλασσα να το βοηθήσει όταν αυτό πνιγόταν.

Αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες είναι ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πατέρας ήταν στην παραλία με το παιδί του και του φόρεσε ένα σωσίβιο, ο ίδιος όμως ήταν εκτός του νερού όταν το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο και άρχισε να πνίγεται. Μάλιστα, επικαλούμενος ότι πάσχει από άσθμα δεν έπεσε στη θάλασσα να βοηθήσει το παιδί του, στο οποίο είχε επιτρέψει ωστόσο να κολυμπήσει, παρότι δεν ήξερε κολύμπι.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 306 του Ποινικού Κώδικα (έκθεση σε κίνδυνο).

Το κορίτσι, που συνοδευόταν από τον πατέρα της, μπήκε στη θάλασσα, έκανε βουτιά και, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, πνίγηκε. Άμεσα ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο με δύο διασώστες, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να το επαναφέρουν στη ζωή. Στη συνέχεια, μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού για το τραγικό περιστατικό:

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, 6χρονο αλλοδαπό κορίτσι, στην παραλία Καλαμακίου Σαρωνικού κόλπου Ισθμίων.

Η ανωτέρω εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη ο πατέρας για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ.

koutipandoras.gr

About Μαρία Νικολοπούλου