Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τρεις παραλίες, 4 ταβέρνες: Το «αθέατο» χωριό της Πελοποννήσου που αγνοούν οι τουρίστες είναι το πιο καθαρό στην Ελλάδα (βίντεο)

Τρεις παραλίες, 4 ταβέρνες: Το «αθέατο» χωριό της Πελοποννήσου που αγνοούν οι τουρίστες είναι το πιο καθαρό στην Ελλάδα (βίντεο)

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμων επί των τουριστικών ούτε να έχει κάνει διδακτορικό σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά πανεπιστήμια του κόσμου προκειμένου να καταλάβει το προφανές: ναι, ο κορωνοϊός «τσάκισε» την καλοκαιρινή σεζόν στη χώρα μας το προηγούμενο καλοκαίρι. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Ιούλιο του 2020 καταγράφηκαν κέρδη 64 εκατομμυρίων ευρώ στον συγκεκριμένο τομέα, έτη φωτός μακριά από τα 2 δισεκατομμύρια του 2019.

Με την πανδημία να μαίνεται εκεί έξω, τα κρούσματα ν’ ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερο και τη γενικότερη αμφιβολία να φοράει τα πιο σκοτεινά της ρούχα και ν’ ανεβαίνει στην ψυχολογική σκηνή, είναι λογικό το να προβλέψει κάποιος ότι και φέτος η τουριστική χρονιά θα χαθεί. Όμως…

Όμως τι θα λέγατε αν σας πληροφορούσε κάποιος πως υπάρχει ένα μέρος «κρυφό» από τους τουρίστες, που μπορεί να έχει το “Covid-free” σημαία του και να ισχυρίζεται, δικαίως, πως είναι το πιο καθαρό στην Ελλάδα; Όχι μόνο επειδή κρατά μακριά τον covid, αλλά κι επειδή οι κάτοικοι του έχουν φροντίσει, ώστε να είναι με διαφορά το πιο καθαρό στη χώρα. Δεν θα βρεις σκουπίδια, δεν θα δεις πεταμένα πλαστικά κάτω, θα δεις ένα υπέροχο μέρος, αστραφτερό και πανέμορφο!

Κι αν, πέραν τούτων, σας έλεγε πως αυτό το φανταστικό (από πάσης απόψεως) μέρος «αγκαλιάζεται» από μεγάλους βράχους και πυκνή, καταπράσινη βλάστηση, φιγουράροντας  πάνω στο κύμα;

Θα τον περνούσατε για τρελό κατά πάσα πιθανότητα και θα του λέγατε πως έχει μια έμφυτη ροπή στο παραμύθι, σωστά;

Καλύτερα να μην το κάνετε. Βλέπετε, το Κυπαρίσσι Λακωνίας υπάρχει πράγματι και είναι όπως ακριβώς σας το περιέγραψε αυτός ο άγνωστος κύριος μέσω του menshouse.gr.

Το παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Λακωνίας είναι απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο (ή, έστω, από τη συντριπτική πλειονότητα που δεν γνωρίζει την ύπαρξή του), καθώς μέχρι τη δεκαετία του 1970 δεν υπήρχε καν οδικό δίκτυο που να οδηγεί εκεί!

Ο Πάρνωνας υψώνεται επιβλητικά πάνω από το Κυπαρίσσι (που, όπως σωστά καταλάβατε, πήρε το όνομά του από τα πολλά κυπαρίσσια της περιοχής), τα γαλαζοπράσινα νερά του Μυρτώου Πελάγους το βρέχουν εντυπωσιακά και με την πλησιέστερη πόλη ν’ απέχει αρκετά χιλιόμετρα, ο επίγειος αυτός παράδεισος ανοίγει κάθε χρόνο τις τουριστικές του πύλες για λίγους και καλούς.

Ο λόγος για την τόσο ιδιαίτερη τοποθεσία του είναι απλός και πρακτικός: το Κυπαρίσσι είναι αθέατο από την παραλία, πολύ απλά για να προστατευτεί από τους πειρατές που τους περασμένους αιώνες λυμαίνονταν τις ακτές της Πελοποννήσου- ένα «τρικ» που έπιασε, φυσικά, διατηρώντας ακέραιο το… θαύμα.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του κεντρίζει το μάτι του επισκέπτη, ενώ η ψυχή γαληνεύει στη Μεγάλη Άμμο– την πιο διάσημη παραλία του χωριού, με το υπέροχο λευκό βότσαλο και τα νερά που χαράσσονται στην καρδιά και το μυαλό για πάντα.

Στα 4 γραφικά ταβερνάκια που βρίσκονται κοντά στο Κυπαρίσσι μπορεί κανείς να δοκιμάσει κλασικές αλλά και ιδιαίτερες μεσογειακές γεύσεις, ενώ για όσους θέλουν να εξερευνήσουν κι άλλες παραλίες υπάρχει τόσο η Μικρή Άμμος, όσο και η Αγία Κυριακή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την καρδιά του χωριού.

Ωστόσο το βασικότερο πλεονέκτημά του, εκείνο που απογειώνει το καλοκαίρι του 2021 όλα τα προαναφερθέντα, είναι το γεγονός πως βρίσκεται μακριά απ’ όλους και απ’ όλα. Μοιάζει, επομένως, το ιδεατό «καταφύγιο» για το φετινό καλοκαίρι το οποίο θα είναι δύσκολο, ακόμα και αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν και χτιστεί το πρώτο (χαμηλό έστω) τείχος ανοσίας μετά τον εμβολιασμό.

Εμείς θα το βάλουμε ψηλά στη λίστα των καλοκαιρινών προορισμών μας! Εσείς;

topontiki.gr

 

About Μαρία Νικολοπούλου