Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τρομακτική Έρευνα: Γιατί δεν Πρέπει να Ασχολείστε με το Κινητό λίγο πριν τον Ύπνο

Τρομακτική Έρευνα: Γιατί δεν Πρέπει να Ασχολείστε με το Κινητό λίγο πριν τον Ύπνο

Όλοι μας χαζεύουμε στο κινητό ή το τάμπλετ πριν πέσουμε για ύπνο, πιστεύοντας πως είναι μια ακίνδυνη συνήθεια. Η παρακάτω έρευνα θα σας δείξει το αντίθετο.

Σύμφωνα με τον Δρ. Dan Siegel, το να χρησιμοποιείτε το κινητό σας λίγο πριν πάτε για ύπνο είναι επιζήμιο με πολλούς τρόπους: Καταρχάς, εκτίθετε τα μάτια σας σε φως που εκείνη την ώρα που προετοιμάζεστε για ύπνο σας ξυπνά – και άρα σας προκαλεί αϋπνία. Το έντονο φως εμποδίζει τον εγκέφαλο να παράγει μελατονίνη, μια ουσία που είναι απαραίτητη για να μας πάρει ο ύπνος.

Προστατέψτε τα μάτια σας και τον οργανισμό σας από τα προβαλήαμτα που δημιουργούνται λόγω χρήσης κινητών ή τάμπλετ λίγο πριν τον ύπνο

Προστατέψτε τα μάτια σας και τον οργανισμό σας από τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω χρήσης κινητών ή τάμπλετ λίγο πριν τον ύπνο.

Με την έλλειψη ύπνου δημιουργούνται και ένα σωρό άλλα προβλήματα που πολλοί από εσάς ίσως έχετε αλλά δεν ξέρατε πως προέρχονται από την επαφή με κινητά ή τάμπλετ λίγο πριν τον ύπνο. Καθημερινά χρειαζόμαστε 8 με 9 ώρες ύπνου για να παραμένουμε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια. Αν κοιμηθείτε λιγότερο οι νευρώνες σας δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν και τα νευρογλοιακά κύτταρα σας -που καθαρίζουν τις τοξίνες που παράγουν οι νευρώνες- δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη δουλειά τους, αφήνοντας πίσω τις τοξίνες .

Χρησιμοποιείστε το τάμπλετ ή το κινητό τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο

Αφήστε το τάμπλετ ή το κινητό τουλάχιστον μια ώρα πριν πέσετε για ύπνο.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της μνήμης, έλλειψη προσοχής, ανισορροπία της ινσουλίνης και να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Σας ακούγεται κάτι από αυτά οικείο; Τότε μάλλον έχετε πέσει στην παγίδα αυτής της συνήθειας.

 

Για να μην έχετε κανένα από τα παραπάνω προβλήματα, μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να ασχοληθεί με το κινητό ή το τάμπλετ για πολλή ώρα – και μάλιστα κλείστε το το λιγότερο μια ώρα πριν κοιμηθείτε. Είναι πολύ σημαντικό η τελευταία ώρα πριν τον ύπνο να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμη και χωρίς στρες.

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου