Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τροφές κατά της γήρανσης

Τροφές κατά της γήρανσης
Τροφές κατά της γήρανσης

Ένα από τα πιο ισχυρά “όπλα” ενάντια στο χρόνο είναι η σωστή διατροφή. Πολλά τρόφιμα, κυρίως φυτικής προέλευσης μπορούν να «καθυστερήσουν» την γήρανση του οργανισμού μας σε συνδυασμό πάντα με την επίδραση της κληρονομικότητας, του περιβάλλοντος και του τρόπου ζωής.

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αποφεύγουμε τα κορεσμένα λιπαρά, τη ζάχαρη, και το αλάτι και να προτιμάμε τροφές που περιέχουν μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα λιπαρά όπως τα ψάρια, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής αλέσεως. Γνωστά για την συμβολή τους είναι τα τρόφιμα με αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία προλαμβάνουν ή επιδιορθώνουν την καταστροφή των κυττάρων του σώματος, όπως το τσάι, και ιδιαίτερα το πράσινο και το λευκό, το κόκκινο κρασί, η μαύρη σοκολάτα και η σόγια.

Επίσης, τα προϊόντα σόγιας, χάρη στην πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σύστασή τους (πρωτεΐνες, μαγνήσιο, κλπ.), εκτός των άλλων ευεργετικών επιδράσεων στην υγεία μας, βοηθούν κατά την εμμηνόπαυση στη διατήρηση των οιστρογόνων στον οργανισμό. Αλλά και τα τρόφιμα ολικής άλεσης φαίνεται πως έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή. Για παράδειγμα, αντικαταστήστε τα απλά ζυμαρικά με ζυμαρικά ολικής άλεσης που είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων, πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ περιέχουν και το διπλάσιο σίδηρο.

Τέλος, μην ξεχνάτε το νερό. Η άφθονη κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη, έως και 8 ποτήρια κάθε μέρα, καθώς είναι ένα ακόμη «όπλο» για να πολεμήσετε τις τοξίνες που υπάρχουν στο σώμα σας.

Ο συνδυασμός σωστής διατροφής, τακτικής άσκησης και η αποφυγή βλαβερών συνηθειών, όπως το κάπνισμα, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και η υπερέκθεση στον ήλιο, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία γήρανσης του δέρματος.

Περισσότερα εδώ από τους ειδικούς της Κορινθίας

Fytro

About Μαρία Νικολοπούλου