- 1 κιλό χοιρινό πανσέτα σε μερίδες
- 1 κιλό άγρια χόρτα του βουνού
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτέ
- 1 ποτήρι λάδι
- αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
-
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
-
Όταν ροδίσει ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
-
Όταν το κρεμμύδι ασπρίσει ρίχνουμε τον πελτέ αφού πρώτα τον διαλύσουμε σ’ ένα ποτήρι νερό. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και αφήνουμε να βράσει.
-
Όταν μαλακώσει το κρέας (να τρυπιέται με το πιρούνι) βράζουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα χόρτα. Μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε στο κρέας.
-
Αφήνουμε να βράσουν μαζί με το κρέας. Αν χρειαστεί νερό συμπληρώνουμε λίγο.www.epathlo.gr