Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τσίζκεϊκ λεμονιού με καραμελωμένο ξύσμα

Τσίζκεϊκ λεμονιού με καραμελωμένο ξύσμα

Αυτό το υπέροχο τσίζκεϊκ το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που το δοκίμασα! Το ανάλαφρο άγγιγμα του λεμονιού δίνει στην φανταστική κρέμα μια φρεσκάδα, μια δροσιά ανεπανάληπτη. Το απόλυτο επιδόρπιο μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι, το απόλυτο επιδόρπιο για το καλοκαίρι. Γρήγορο, εύκολο, χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο.

Αέρινη, ονειρική κρέμα, ελαφρώς ξινούτσικη, πολύ αρωματική, απλωμένη στο γλυκό, βουτυρένιο μπισκότο γεμάτο τραγανούς ξηρούς καρπούς. Αντιθέσεις σε όλα τα επίπεδα, στην υφή, στην γεύση δημιουργούν ένα από τα πιο λαχταριστά και δροσερά γλυκά που έχω γευτεί!

karamelomeno xisma lemoniou

Η προσθήκη με το καραμελωμένο ξύσμα είναι δική μου. Η αρχική συνταγή ήθελε στην επιφάνεια μια στρώση από μαρμελάδα κόκκινων φρούτων κάτι που κάλυπτε την απαλή και τόσο φίνα γεύση της κρέμας λεμονιού, εσείς όμως αν θέλετε δοκιμάστε το κι έτσι. Αν όμως προτιμήσετε το ξύσμα, κρατήστε την μπουκίτσα που το έχει στην κορυφή για το τέλος και αφήστε τα αιθέρια αρώματα του να σας χαρίσουν την τέλεια επίγευση…

Τι θα χρειαστούμε…

Για την βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1/2 πακέτο βούτυρο (125 γρ.)
  • 1/2 φλ. ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους (προτιμώ τα αμύγδαλα)

Για την κρέμα

  • 1 κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη με 1 φλ. άχνη
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα (200 γρ.)
  • 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι διαλυμένο σ΄ένα ποτήρι βραστό νερό

Για την επιφάνεια

  • Λίγη από την σαντιγί που φτιάξαμε για την κρέμα
  • Προαιρετικά, καραμελωμένο ξύσμα λεμονιού ή εναλλακτικά, λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

Πώς θα το φτιάξουμε…

cheesecake lemoni me karamelomeno xisma

Διαλύουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με τους ξηρούς καρπούς.

cheesecake lemoni me karamelomeno xisma

Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά να βραχεί όλο το μπισκότο.

cheesecake lemoni me karamelomeno xisma

Απλώνουμε το μείγμα σε μία κουμπωτή φόρμα και το πατάμε καλά με τον πάτο ενός ποτηριού.

cheesecake lemoni me karamelomeno xisma

Ετοιμάζουμε την σαντιγί και την ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα. Κρατάμε λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα εκτός αν θέλουμε να γαρνίρουμε με μεγαλύτερη ποσότητα οπότε ετοιμάζουμε αρχικά, διπλάσια σαντιγί.

cheesecake lemoni me karamelomeno xisma

Διαλύουμε το ζελέ σ΄ένα ποτήρι βραστό νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

cheesecake lemoni me karamelomeno xisma

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και βάζουμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο. Όταν η κρέμα κρυώσει και στερεοποιηθεί, κάνουμε με το κορνέ ροζέτες με σαντιγί και τοποθετούμε πάνω τους λίγο ξύσμα ή εναλλακτικά τις πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

About Μαρία Νικολοπούλου