Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τσιγαριαστά χόρτα με φασόλια χάντρες και φέτα

Τσιγαριαστά χόρτα με φασόλια χάντρες και φέτα

 

Όταν η συζήτηση περί φαγητού φτάσει στα όσπρια, το πιο πιθανό είναι να ακούσεις πλείστα όσα για τη σημαντική διατροφική τους αξία και για το πώς μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό. Πράγματι, όσα και ν’ ακούσεις για τις φακές, τα ρεβίθια, τη φάβα, τα κουκιά και τα φασόλια, μπορεί να είναι λίγα σε σχέση με αυτά που σου προσφέρουν στην πραγματικότητα. Όμως ο λόγος που θα αναζητήσεις τα όσπρια στο πιάτο σου δεν έχει να κάνει με τη θεωρία αλλά με το γεγονός ότι πραγματικά φτιάχνουν νόστιμο φαγητό παντός καιρού και τσέπης. Αν, ωστόσο, νομίζεις ότι, παρά τη σημαντική διατροφική αξία και τη φυσική νοστιμάδα τους είναι βαρετά ως φαγητό λόγω στερεότυπων τρόπων μαγειρέματος, είναι καιρός να αλλάξεις γνώμη. Οι εξαιρετικές αυτές πρώτες ύλες και οι παραδοσιακές συνταγές που τις περιλαμβάνουν δίνουν αφορμές για προσιτή και καθημερινή δημιουργικότητα. Ιδού πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα όσπρια… αλλιώς, με οδηγό κάποιον που ξέρει καλά να μιλά τη γλώσσα τους στην κουζίνα.

Δείτε μία υπέροχη συνταγή με φασόλια αλλιώς…

Τσιγαριαστά χόρτα με φασόλια χάντρες και φέτα

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό χόρτα εποχής (βλίτα, σπανάκι, σέσκουλα, ραδίκια)
200 γρ. φασόλια χάντρες
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
Αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
200 γρ. φέτα Ηπείρου τριμμένη

Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό για 30 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Πλένουμε και βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό για 10 έως 15 λεπτά και σουρώνουμε. Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα χόρτα, ανακατεύουμε , ρίχνουμε την ντομάτα  και το κρασί. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο και την φέτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, γαρνίροντας με άνηθο και φέτα. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.

lifo.gr

About Μαρία Νικολοπούλου