Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τσικνοπέμπτη καραντίνας 2021

Τσικνοπέμπτη καραντίνας 2021

Ξεχάστε όσα ξέρατε μέχρι τώρα για το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Το παραδοσιακό τσίκνισμα της Τσικνοπέμπτης με παρέα, με φίλους, σε ανοιχτά σπίτια με κόσμο, σε ψησταριές, φέτος είναι μακρινό παρελθόν.

Φέτος η Τσικνοπέμπτη είναι διαφορετική. Λίγοι και καλοί στο τραπέζι μας όπως επιβάλουν οι καιροί για την Τσικνοπέμπτη στο σπίτι τη νέα χρονιά Covid και εν μέσω του τρίτου lockdown που διανύουμε.

Εναλλακτικό τσίκνισμα φέτος με ευρηματικούς τρόπους, με νόστιμες συνταγές και χαρούμενη σπιτική ατμόσφαιρα όπως γινόταν παλιά.

Εν έτη 2021, περίοδος Αποκριάς και Τσικνοπέμπτη, το έθιμο απαιτεί τσίκνισμα. Θα τσικνίσουμε διαφορετικά λοιπόν.

Αν έχουμε bbq έχει καλώς, διαφορετικά θα τσικνίσουμε εναλλακτικά στο τηγάνι, στην γκριλιέρα, στο φούρνο, ακόμα και σε ανοιχτή τοστιέρα.  Γενικά θα τσικνίσουμε στο σπίτι μας με εναλλακτικούς τρόπους.

Συνταγές Τσικνοπέμπτης με εναλλακτικό ψήσιμο
Τσίκνισμα στο σπίτι λοιπόν το 2021, με συνταγές Τσικνοπέμπτης που εύκολα μπορείς να φτιάξεις στα σκεύη της κουζίνας σου. Σε ένα σχαροτήγανο, σε μια γκριλιέρα, στο φούρνο σου, ακόμα και στην τοστιέρα σου.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Γι’ αυτό φτιάξε τις μαρινάδες σου από πριν για να δώσεις νοστιμιά στα κρεατικά σου και να βγουν ζουμερές οι μπριζόλες και τα παϊδάκια μετά το ψήσιμο.

Ετοίμασε λάδια αρωματικά για τα ψητά σου και τις σπιτικές πίτες που θα σερβίρεις.

Ετοίμασε τα ορεκτικά σου.

Διάλεξε ανάμεσα σε τζατζίκι, πατατοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, παντζαροσαλάτα, μια ημέρα πριν για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα και διατήρησέ τα στο ψυγείο σου μέχρι την Τσικνοπέμπτη.

Φτιάξε σαλάτες! Την πολίτικη σαλάτα ας πούμε την φτιάχνεις και 2 ημέρες πριν και γίνεται ακόμα πιο νόστιμη όταν μαριναριστεί.

Το ταμπουλέ φτιάχνεται 1 ημέρα πριν και αρωματίζεται τέλεια μένοντας 1 νύχτα στο ψυγείο.

Συνταγή εδώ

 

Ετοίμασε ψητά λαχανικά για το γκριλ και μαρινάρισε τα σε λάδι βαλσάμικο και βότανα. Φύλαξε τα σε ένα μπολ στο ψυγείο σου και την επόμενη μέρα ψήσε τα απλά σε αντικολλητικό τηγάνι, σε γκριλιέρα ή ακόμα και σε τοστιέρα.

 

 

Φτιάξε κι ένα νόστιμο ψωμί μια ημέρα πριν σύμφωνα με αυτή την υπέροχη συνταγή για ψωμί χωρίς ζύμωμα

 

Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα

Ψωμί χωρίς ζύμωμα: Δες εδώ τη συνταγή!
Ή, αν έχεις όρεξη φτιάξε μια focaccia αφράτη και λαχταριστή.

Φτιάξε σπιτικές πίτες για σουβλάκι και απολαύστε τες με τα ψητά κρεατικά σας

 

 

Πίτες για σουβλάκι: Δες εδώ τη συνταγή!
Μια κλασική μαρουλοσαλάτα είναι απαραίτητη για την τσικνοπέμπτη

Μαρουλοσαλάτα: Δες εδώ τη συνταγή!

Ετοίμασε ένα ντιπ μουστάρδας με μέλι! Ταιριάζει με όλα τα ψητά σχάρας και διατηρείται στο ψυγείο σου για μέρες!

Φτιάξε μια γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας. Απογειώνει τα ψητά κρέατα σχάρας και διατηρείται για πολλές ημέρες στο ψυγείο σου.

Δοκιμάστε όμως και τη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς που θα δώσει χρώμα και έξτρα γεύση στην τσικνοπέμπτη σας!

Γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς: Δες εδώ τη συνταγή!

 


Κλασικά και απίθανα μπιφτέκια με 3 κιμάδες και γιαούρτι. Ψήστε τα στη σχάρα και συνοδεύστε τα με πουρέ πατάτας ή με τη σαλάτα κους κους

Μπιφτέκια σχάρας : Δες εδώ τη συνταγή!

Μπιφτέκια σχάρας


Αν αγαπάτε το κοτόπουλο, φτιάξτε αυτό το πεντανόστιμο και πανεύκολο κοτόπουλο σε μαρινάδα. Ψήστε το στα κάρβουνα και απολαύστε το με πατάτες ή με μια σαλάτα

Κοτόπουλο πεταλούδα: Δες εδώ τη συνταγή!: 

Κεμπάπ με πιπεριά, με νοστιμιά μοναδική! Πετάξτε τα στα κάρβουνα και σε 10΄ θα απολαύσετε το πιο ωραίο κεμπάπ της ζωής σας

https://www.argiro.gr/recipe/kempap-me-piperies-kai-ntomatinia/

Κεμπάπ με πιπεριές στα κάρβουνα: Δες εδώ τη συνταγή!
Όλα στο BBQ, η απόλυτη συνταγή για την Τσικνοπέμπτη! Με τις ωραίες συνοδευτικές σάλτσες! Την Pepper steak sauce, που θα κάνει τα ψητά κρεατικά σας μοναδικά και τη σάλτσα μουστάρδας για να σας μείνουν αξέχαστα και τα ψητά σας λαχανικά

Όλα στη σχάρα: Δες εδώ τη συνταγή!

 


Κι αν στο σπίτι έχεις μόνο φούρνο και δεν έχεις σχάρα ψησίματος, τότε κάνε μπριζόλες στο φούρνο!  Συνταγή εγγύηση για τέλειες ζουμερές μπριζόλες στο φούρνο.

Το ιδανικό γλυκό της αποκριάς είναι το γαλακτομπούρεκο κι αυτή η συνταγή είναι το καλύτερο γαλακτομπούρεκο που έχεις δοκιμάσει

 

Γαλακτομπούρεκο: Δες εδώ τη συνταγή!
Κι αν προτιμάς κάτι εύκολο και πολύ γρήγορο το γλυκό λεμόνι με 3 υλικά εύκολο, οικονομικό, χωρίς προετοιμασία είναι πραγματικά το κάτι άλλο!

Καλή Τσικνοπέμπτη και καλή Αποκριά πάντα με υγεία με καλή διάθεση και χαμόγελο.

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου