Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά

Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά

 

Ψαράκι, λοιπόν, τράβηξε η όρεξή μου και διάλεξα τσιπούρα γιατί και θρεπτική είναι «η μεγαλειοτάτη της θάλασσας» όπως την αποκαλούν και θρεπτική είναι γιατί έχει άφθονα Ωμέγα-3 λιπαρά (όπως όλα τα ψάρια βέβαια) και χορταστική είναι και μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, πολύπλοκους αλλά και απλούς.

Οι τσιπούρες μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν λιγάκι στο καθάρισμα, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα αυτής της συνταγής θα σας δικαιώσει.

 

1Οπωροπωλεία  – Υχθυοπωλεία … τα καλύτερα της  Κορινθίας

Υλικά

  • 4 τσιπούρες (περίπου 250 – 300γρ. η καθεμιά)
  • 2 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
  • 2 πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
  • 1 μπρόκολο, τα μπουκετάκια, πλυμένα
  • 2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
  • 4 – 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κρασοπότηρο κρασί, λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Καθαρίζετε και πλένετε και τις τσιπούρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε τις τσιπούρες. Ανάμεσά τους βάζετε τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.

Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνετε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνετε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά. Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά σε πιάτα γαρνίροντας με τα λαχανικά που ψήσατε στο φούρνο.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Τα καρότα και τις πατάτες καλό θα είναι να τα προβράσετε για να τα ψήσετε μετά μαζί με το ψάρι.

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου