Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΤΩΡΑ: Εκκενώνεται ο Αη Γιάννης – Ανεξέλεκτη η φωτιά

ΤΩΡΑ: Εκκενώνεται ο Αη Γιάννης –  Ανεξέλεκτη η φωτιά

Γιγαντιαία επιχείρηση έχει στήσει η Πυροσβεστική υπηρεσία στην Κορινθία προκειμένου να αντιμετωπίσει την φωτιά που ξεκίνησε από τις Κεχριές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το χωριό Αη Γιάννης, αλλά και η Ντράσσα Γαλατακίου έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι απομακρύνονται σε ασφαλή σημεία.

Νωρίτερα οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση κατασκήνωσης στο Ράντζο Σοφικό. Τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία.

Ενας ακόμη οικισμός, αυτός της Ντράσσας, εκκενώθηκε, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, που είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά ελικόπτερα συνολικά, καθώς και τρία αεροσκάφη.

Καταγγελίες για εμπρησμό

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος «κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».

Εν τω μεταξύ, ο καπνός από τη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας έχει καλύψει τον ουρανό μέχρι και στους Μολάους Λακωνίας, αφού οι ισχυροί άνεμοι τον μετέφεραν χιλιόμετρα μακριά.

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου