Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

“Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν οι καρδιές μας…” – Η επιστήμη πότε θα μιλήσει κ. Τσιόδρα;

“Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν οι καρδιές μας…” – Η επιστήμη πότε θα μιλήσει κ. Τσιόδρα;

Την ημέρα που τα κρούσματα ξεπέρασαν και μάλιστα κατά πολύ το “ψυχολογικό όριο” των χιλίων, η κυβέρνηση επιστράτευσε ξανά για την καθιερωμένη ενημέρωση τον Σωτήρη Τσιόδρα. Και αυτός με τη σειρά του επιστράτευσε από την 28η Οκτώβρη και την ανδρειοσύνη ενάντια στον φασισμό, μέχρι λυρισμό και φράσεις που συνηθίζουν οι προπονητές ή οι εμψυχωτές κερκίδας:

Είναι η ώρα των συνειδήσεων. Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι καρδιές, όχι οι αριθμοί…

Ο Τσιόδρας άφησε στην άκρη τα χαρτιά του και ντύθηκε η “φωνή της συνείδησής μας”, η επίκληση στο συναίσθημά μας, πασπαλισμένη με το κύρος του επιστήμονα, αλλά χωρίς επιστημονικά στοιχεία στο λόγο του.

Μας εξήγησε ότι δεν ήρθε να μας μιλήσει για φόβο και ότι η καθολική χρήση μάσκας δεν είναι σκλαβιά, αλλά επιλογή ελευθερίας. Ότι έχει να πάει για καφέ από τον περασμένο Φλεβάρη -οι έξοδοι για να ψάλλει δεν πιάνονται. Ότι είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του ιού και πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αλλά δε χάνουμε την ελπίδα μας. Ότι παίρνονται μέτρα που μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε τη ζωή μας -έστω και δύσκολα- για αυτό αποφεύγουν το καθολικό απαγορευτικό, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία. Και πως ο κορονοϊός δεν σέβεται κανέναν: από αυτούς που δουλεύουν στο εργοστάσιο μέχρι τους αρχηγούς κρατών (σ.σ.: ενώ το σύστημα υγείας σέβεται επιλεκτικά αυτούς που έχουν λεφτά και σημαντική θέση, και αφήνει τους άλλους στο έλεος της μοίρας τους).

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έφτασε στο απόγειο της επιστημονικής του ανάλυσης, μιλώντας -σαν επιστήμονας πάντα- για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Έχουμε τα ΜΜΜ, είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ. Είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούν, εμείς σαν επιστήμονες το λέμε συνέχεια. Προσπαθήστε να αποφύγετε στα ΜΜΜ, όσο γίνεται, τον συνωστισμό. Όσο αυτό είναι δυνατόν…

Αναρωτιέται κανείς αν ο κ. Τσιόδρας αποφαίνεται πως είναι αδύνατο να βελτιωθεί η άθλια κατάσταση στα Μέσα Συγκοινωνίας ως γιατρός και με την επιστημονική του ιδιότητα ή με την πολιτική του ιδιότητα, ως φερέφωνο της κυβέρνησης που ξεπλένει τις ευθύνες της.

Λίγο αργότερα, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς και η επιστημονική ανάλυση έφτασε σε νέα βάθη, με την ανακοίνωση πως οι δοξολογίες της 28ης Οκτώβρη θα γίνουν κανονικά, χάρη στην Εκκλησία που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα…

Σκηνές και καταστάσεις συγχρωτισμού πρέπει να αποφευχθούν. Είναι ώρα ευθύνης. Πόσω μάλλον που η Εκκλησία μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Αν είχε χιούμορ ο Χαρδαλιάς, θα έλεγε ότι είναι στην πρώτη γραμμή για τον “αγώνα” της διασποράς του ιού. Αλλά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να εκτονώσουμε με χιούμορ τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και το χυδαίο ξέπλυμά της.

About Μαρία Νικολοπούλου