Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Υγρό κέικ βανίλιας με κρέμα φλαν τυριού και σιρόπι καραμέλας!

Υγρό κέικ βανίλιας με κρέμα φλαν τυριού και σιρόπι καραμέλας!

Υπέροχο υγρό κέικ βανίλιας με κρέμα φλαν τυριού και σιρόπι καραμέλας. Μπορεί να θέλει να μείνει για να παγώσει και έτσι να αργήσετε να το απολαύσετε, όμως το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει. Οι στρώσεις και οι γεύσεις είναι ξεχωρίζουν και είναι ένα απολαυστικό γλύκισμα.

Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού (200 γρ.) ζάχαρη
λίγο βούτυρο λιωμένο για άλειμμα φόρμας

Για το κέικ βανίλιας

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού (190 γρ.) αλεύρι γ.ο.χ
¼ κ.γλ. αλάτι
1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι τσαγιού (113 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι τσαγιού (100 γρ.) ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζάνι τσαγιού (120 ml) γάλα

 

Fabrique Sucrée

 

 

Για την κρέμα φλαν τυριού

230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
350 γρ. γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

 

ΑΓΝΟΣΤΙΜΙΕΣ (Δεδεμπίλη Φωτεινή Χ.) – Ζαχαροπλαστείο

Για την καραμέλα

Ρίχνετε τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και το ανακατεύετε διαρκώς, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ροδίσει το σιρόπι. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αδειάζετε στη βάση μίας βουτυρωμένης στρογγυλής φόρμας με τρύπα στη μέση 23-25 εκ. Ανακινείτε τη φόρμα να καλύψει όλη τη βάση το σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη.

Για το κέικ βανίλια

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε με σύρμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Το αφήνετε στην άκρη. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το μαλακωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αφράτο μείγμα.

Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας διαρκώς ώστε να ενσωματώνονται μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνετε τη βανίλια και σταδιακά το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα χτυπώντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια του και το αφήνετε στην άκρη.

Για την κρέμα φλαν τυριού

Ρίχνετε το μαλακό τυρί κρέμα σε ένα μπολ και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο και να αφρατέψει. Ρίχνετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνονται πλήρως. Μετά προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζετε στη φόρμα το μείγμα φλαν πάνω στο κέικ. Τοποθετείτε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί στο οποίο προσθέτετε κοχλαστό νερό το οποίο θα πρέπει να φτάνει μέχρι τα μέσα των τοιχωμάτων της φόρμας με το κέικ.

Μεταφέρετε προσεκτικά το γλυκό σας στο φούρνο και το ψήνετε για 50-60 λεπτά περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε να βγει στεγνή και καθαρή. Σε περίπτωση που στην επιφάνεια του αρχίσει να παίρνει γρήγορα χρόνο το σκεπάζετε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο.

Το βγάζετε από το φούρνο, αφαιρείτε τη φόρμα από το μεγαλύτερο ταψί και μεταφέρετε την πάνω σε σχάρα όπου την αφήνετε μέχρι να κρυώσει τελείως το γλυκό σας σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο σας για τουλάχιστον 4-6 ώρες ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ πριν το σερβίρετε.

Πριν ξεφορμάρετε το γλυκό σας το τοποθετείτε για λίγα λεπτά πάλι σε ένα μεγαλύτερο ταψί γεμάτο με καυτό νερό για να λιώσει η καραμέλα και να μπορέσετε να ξεφορμάρετε.

Μετά το βγάζετε από το νερό με ένα μαχαίρι, διαχωρίζετε περιμετρικά το γλυκό από τα τοιχώματα της φόρμας και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

About Μαρία Νικολοπούλου