Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Υπέροχα σπιτικά παγωτά : Καϊμάκι & Στρατσιατελα

Υπέροχα σπιτικά παγωτά :  Καϊμάκι & Στρατσιατελα

Τα σπιτικά και χειροποίητα παγωτά δεν συγκρίνονται με του εμπορίου! Αγνά και προσεγμένα υλικά με μοναδικές γεύσεις! Με ή χωρίς παγωτομηχανή είναι πανεύκολα! Η δροσερή και άκρως καλοκαιρινή

Η δροσερή και άκρως καλοκαιρινή συνήθεια που ξετρελαίνονται τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι. Μπορείτε κι εσείς από το σπίτι να φτιάξετε παγωτό με την αγαπημένη σας γεύση και το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξαναγοράσετε έτοιμα. Οικογενειακά και πετυχημένα παγωτά που θα ταιριάξουν με γλυκά αλλά τρώγονται εξίσου πολύ ευχάριστα μέσα από ένα μπολάκι.

Δείτε συνταγή για παγωτο Καϊμάκι

ΥΛΙΚΑ
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος 500γρ
1 κουτί γάλα ζαχαρουχο
1 κουτί γάλα εβαπορε
1 κ.γ μέλι
5 γρ. Μαστίχα
1 κ.γ ζάχαρη
3 κ.σ γλυκό βύσσινο
Τα γάλατα τα βάζουμε στο ψυγείο να είναι κρύα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί ρίχνουμε το εβαπορε συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε το ζαχαρουχο προσθέτουμε το μέλι και στην συνέχεια την μαστίχα αφού πρώτα την αλέσουμε στο μουλτι με την ζάχαρη.

Σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε το γλυκό βύσσινο ανακατεύουμε με το σύρμα να πάει παντού το γλυκό.
Βάζουμε σε ένα μπολ και στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις υπέροχο σπιτικό παγωτό στρατσιατελα – ωραίο έγινε

241097502 1339378143146148 5784133875421580449 n

Η Συνταγή είναι από Μαρια Μαρακι – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
100 γρ κουβερτούρα 65%κακάο
400 γρ ζαχαρούχο
400 γρ γάλα εβαπορέ
650 μλ κρέμα γάλακτος με 35% Λιπαρά

Εκτέλεση
Καλά θα είναι να έχουμε όλα τα Υλικά στο ψυγείο πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε το παγωτό

Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι ν γίνει μαλακή σαντιγί

Έπειτα ρίχνουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε ίσα ίσα να ενσωματωθεί με την κρέμα γάλακτος

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το εβαπορέ σιγά σιγά σε μορφή κλωστής

Τέλος με ένα πιλνερ θα αφαιρέσουμε φλοίδες απο μια κουβερτούρα 65% κακάο! ενσωματώνουμε προσεκτικά με μια Μαρίζ για να μην χάσουμε τον όγκο

Αποθηκεύουμε σε ένα ταπερ με χωρητικότητα 3 λίτρα με καπάκι
Και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες

Αρχικη

About Μαρία Νικολοπούλου