Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Υπέροχο κρεμώδες λεμονάτο γλύκισμα με μια υπέροχη τέλεια κρέμα

Υπέροχο κρεμώδες λεμονάτο γλύκισμα με μια υπέροχη τέλεια κρέμα

Ένα υπέροχο γλύκισμα που θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του αλλά και μη την υφή του. Αυτό το πανεύκολο στη παρασκευή του κέικ ονομάζεται μαγικό ή και έξυπνο γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος δημιουργούνται 3 στρώσεις. Μια σπογγώδης όπως το κέικ από πάνω, μια στρώση κρέμας στο κέντρο και μια πυκνή στρώση στη βάση. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο.

 

ΥΛΙΚΑ
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. βανίλια σκόνη ή εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο λιωμένο
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. τσαγιού γάλα, χλιαρό
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού + 1 κ.γ. επιπλέον ξύσμα για πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα πυρέξ ή ταψί, διαστάσεων 30 Χ 17 εκ.

ADVERTISEMENT

Χτυπάτε τα ασπράδια αυγών σε πηχτή μαρέγκα και το αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχετε μια αφράτη λεία κρέμα.

Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα και χτυπάτε μισό λεπτό ακόμα. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τη μαρέγκα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μείγμα.

[*]Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 60 λ. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τρίμμα λεμονιού κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Προαιρετικά πριν το βάλουμε στο φούρνο ,  στρώνουμε την επιφάνεια με φιλέ μύγδαλο.

[*] Μην ανησυχήσετε αν έχετε ένα υγρό μείγμα. Θα πήξει με το ψήσιμο.

Ειναι ένα γλυκό που σίγουρα θα το ξαναφτιαξω πολλές φορές!

Η Συνταγή είναι της κ. Xristina Gewrgiopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

About Μαρία Νικολοπούλου