Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Υπέροχες συνταγές για Λικέρ πορτοκάλι … Πανεύκολα

Υπέροχες συνταγές για  Λικέρ πορτοκάλι … Πανεύκολα
Δύο  γευστικότατες συνταγές λικέρ πορτοκάλι , ιδανικές  για κεράσματα. Πίνονται  ευχάριστα όλες τις εποχές
ΥΛΙΚΑ :
10 πορτοκάλια
600 ml βότκα ή τσίπουρο ή κονιάκ
600γρ.ζάχαρη
600 γρ. νερό
2 ξυλάκια κανέλλας
1 φακ.κρόκο Κοζάνης των 0,25γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αφαιρούμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και τις βάζουμε μέσα σε μια γυάλα που κλείνει αεροστεγώς μαζί με την βότκα και την κανέλλα. Αφήνουμε για 10 ημέρες. Μετά κάνουμε ένα σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό και μόλις κρυώσει το ρίχνουμε μέσα στην γυάλα μαζί με τον κροκο Κοζάνης ανακινώντας πολύ καλά.  Αφήνουμε για 7 ημέρες, ανοίγουμε και σουρώνουμε σε μπουκάλι. Η ποσότητα που γίνεται είναι 1 λίτρο λικέρ.
Δεύτερη συνταγή:

Λικέρ πορτοκάλι καφέ ή αλλιώς το 44 των Γάλλων

Το λικέρ πορτοκάλι καφέ είναι το αγαπημένο λικέρ των Γάλλων και είναι γνωστό σαν liqueur quarante quatre, δηλαδή 44. Σαν μαγικό ξόρκι ακούγεται η συνταγή. Θέλει 44 κόκκους καφέ να καρφωθούν πάνω σε ένα πορτοκάλι και να μείνουν μέσα σε αλκοόλ, παρέα με 44 κύβους ζάχαρης για 44 ημέρες.

Φροντίστε οι 44 ημέρες να είναι πριν τα Χριστούγεννα, γιατί είναι πολύ όμορφο χειμωνιάτικο λικέρ. Το χρώμα γίνεται σαν του κονιάκ, με άρωμα πορτοκαλιού και γεύση καφέ. Όσο μένει τόσο περισσότερο εξελίσσεται και ισορροπεί η γεύση του. Όταν είναι φρέσκο, το πορτοκάλι κυριαρχεί. Όσο παλαιώνει, ο καφές δίνει ένταση και βάθος και κυριαρχεί στην επίγευση.

Έχω διαβάσει για λικέρ που φυλάχθηκε 14 χρόνια, πριν ανοιχθεί -σαν πολύτιμο ποτό πλέον- για να στολίσει μια ιδιαίτερη στιγμή της οικογένειας. Για σκεφτείτε το λίγο. Αντί να φυλάμε κρασιά με τη χρονιά γέννησης του παιδιού μας, για να το ανοίξουμε στα 18 του, μήπως να κάνουμε μια κάβα παλαίωσης λικέρ; αυτά έχουν λιγότερες πιθανότητες να χαλάσουν.

Κάντε το λικέρ πορτοκάλι καφέ δώρο

Να κάνετε αυτό το λικέρ όταν βρείτε ένα τέλειο, αψέκαστο, φρέσκο πορτοκάλι. Χρειάζεστε ένα πορτοκάλι, μια χούφτα κόκκους καφέ, ζάχαρη και 1 λίτρο βότκα. Δεν χρειάζεται να πάρετε ακριβή βότκα. Πάρτε τη φθηνότερη που πουλάει η κάβα ή το σούπερ μάρκετ.

Αν βιάζεστε να το φτιάξετε -γιατί θέλετε να το κάνετε δώρο σε 10 ημέρες- χρησιμοποιείστε 400 μλ καθαρό οινόπνευμα 95 βαθμών, για να κάνετε την εκχύλιση. Αραιώστε το με 600 μλ νερό (βρασμένο και κρύο ή με εμφιαλωμένο) πριν το μεταγγίσετε σε μπουκάλια.

Αν βιάζεστε ακόμα περισσότερο, κάντε δώρο το βάζο με τη βότκα και το πορτοκάλι όπως είναι, με την οδηγία να το κρατήσουν για να ωριμάσει 44 ημέρες. Είναι τόσο όμορφο το πορτοκάλι, στολισμένο με τους κόκκους του καφέ, να κολυμπά μέσα στη βότκα!

Καλή επιτυχία.
trikalaview.gr/ – .tastefull.gr

About Μαρία Νικολοπούλου