Εναλλακτική συνταγή για φακές που θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, μια παραλλαγή νησιώτικου φαγητού, νόστιμη και υγιεινή.
Υλικά για 4 μερίδες:
60 γρ κόκκινες φακές
60 γρ αποξηραμένα βερίκοκα
1 μεγάλη πατάτα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Χυμό 1 / 2 λεμονιού
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία:
Βάλτε τις Φακές σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Κόψτε την πατάτα και προσθέστε σε μεγάλα κομμάτια και προσθέστε την στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα συστατικά.
Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώστε την φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
Αφήστε την να κρυώσει, και περάστε την από ένα επεξεργαστή τροφίμων για να γίνει μια βελούδινη σούπα.
Βάλτε την πάλι σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Όταν ζεσταθεί σερβίρετέ την άμεσα.
Πηγή: <a href=”http://www.syntages-mageirikhs.gr/” title=”Συνταγες Μαγειρικης”>Συνταγες Μαγειρικης</a>
Β.ΤΣΩΤΟΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. – ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ