Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φασολάκια φουρνιστά με κασέρι και γραβιέρα

Φασολάκια φουρνιστά με κασέρι και γραβιέρα

Κλασικό φαγητό τα φασολάκια, σε αυτή την εκδοχή τους όμως τα μαγειρεύουμε στον φούρνο και όχι στην κατσαρόλα, με ζαμπόν και τυριά και είναι πεντανόστιμα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασολάκια με κασέρι και γραβιέρα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με αλατοπίπερο και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε τον τοματοπελτέ και τα φασολάκια, ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.
  4. Ρίχνουμε τη ντομάτα και 500 ml νερό. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  6. Αδειάζουμε τα φασολάκια με τη σάλτσα τους σε βαθύ ταψί και τα ανακατεύουμε με το ζαμπόν, τον βασιλικό και τη μισή ποσότητα τυριών.
  7. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
  8. .gastronomos.gr

About Μαρία Νικολοπούλου