Νόστιμο και πληθωρικό πιάτο με φασόλια και λουκάνικα, που ταιριάζει γάντι στο καθημερινό τραπέζι.
-
1 συσκευασία φασόλια χάντρες
-
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
2 πράσα κομμένα κατά μήκος στη μέση και μετά σε φέτες
-
2 λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες
-
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
-
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
-
αλάτι, πιπέρι
Αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Ίσως το φαγητό χρειαστεί ενδιάμεσα επιπλέον νερό.
Κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες και τα ψήνετε χωρίς άλλη λιπαντική ουσία σε αντικολλητικό τηγάνι, πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά. Πετάτε το λίπος που θα βγει στο τηγάνι και ρίχνετε τα ψημένα λουκάνικα στην κατσαρόλα με το φαγητό.
Βράζετε το φαγητό για λίγο ακόμα μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί και να μαγειρευτούν καλά τα φασόλια. Πριν κλείσετε τη φωτιά πασπαλίζετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε.
Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο και ύστερα το σερβίρετε σε πιάτα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb